28 Kasım 2012 Çarşamba

Vintage şıklığı banyonuzda


Bu fotoğrafı aldığım bloğu hatırlayamıyorum arşivimde saklıyorum. Çok şık... Beyaz, ekru, bebe mavisi, pudra tonları dekorasyonda en sevdiğim renklerdir. Benim vazgeçilmezim beyaz.

Ev Dekorasyonu 2

Ev dekorasyonumun devamı niteliğinde. Fotoğraflar oturma odasına aittir. İlk fotoğrafta güney cephedeki balkon kapısı ve pencere duvarda dahil olmak üzere yıkılıp 50 cm dışarı doğru uzatarak boydan boya sürme kapı yapılmıştır.




eski hali

Aşağıdaki fotoğraflarda oturma odası için yapmış olduğum tasarım bulunmaktadır. Tv köşesini daha önce altında bir sehpa ile desteklenmişti. Ben tv için gizli niş yaptım. Aksesuarlar içinde yerler odada aksesuar için ortalıkta kalabalık oluşturmasın istedim. Fotoğrafta yapılan sürme kapının sol tarafına paris manzaralı tek boy duvar kağıdı çevresi gri tonlarında boyandı. Duvar kağıdı aynı zamanda tablo görüntüsünü verebilmek için çerçeve yaptım. Üzerinede tablo aydınlatması astım.





tv niş, nişin yan duvarıda gümüş görünümlü duvar kağıdı kaplandı (yukarıda)

 balkona açılan büyük sürme kapı

27 Kasım 2012 Salı

Ev dekorasyonu

hayırlı günler,

Bugün annemler şehir dışından geldiği için evi ile ilgili işleri halledip yemeği yaptım ve ancak şuanda vakit bulabildim.
Kısa bir süre önce bitirdiğim bir projemi sunmak istiyorum.Salon ve oturma odasına ait yenileme çalışması.Fotoğraflarla aşamaları takdim edeyim.



eski hali
 




eski hali
 

eski hali
 

Fotoğraflar evin salonuna aittir. Tarz olarak demode olmuş mobilyalar, uyumsuz aksesuarlar, abartılı  bir perde, genel havasında koyu renkler hakim. Bu renkler bu büyüklükteki bir salon için kasvet verici. Evet sırada bu daire için yapmış olduğum tasarımı sunmak istiyorum. Bu arada salonun güney cephesindeki pencereyi fransız pencere haline getirdik. Batı cephesindeki balkona açılan kapıyı iptal edip havalandırma amaçlı bir pencere haline getirdik.Evet gelelim değişime, şuanda zamanım olmadığı için yapım aşamalarını daha sonra ekleyeceğim.Buyrun beğenecekmisiniz bakalım.



                                              yeni hali
 




Masanın sandalyeleri daha gelmediği için mola verirken eski sandalyeleri kullandık:) Düzenlemeyi biteremedim Çünkü bazı problemlerden dolayı son olarak bu halini eklemek istedim.Tasarımdaki koltuk iskeleti haricindeki herşey tarafıma aittir. Beğendinizmi?

26 Kasım 2012 Pazartesi

merhaba

merhaba sayın blog takipçileri,

Bu güzel yepyeni sayfamı açarken yaşadığım mululuğu... diye başlayamayacağım. Kendime tek umut olarak gördüğüm yer diyebilirim. Umarım burdanda "yok efendim böyle olmaz şöyle olmaz" diyen çıkmaz rahat rahat içimizi dökerek tasarımımızıda yapar fikirlerimizide paylaşmak adına bunca deneyimi kaleme dökmüş oluruz.
Gelelim gerçeğe. Gerçek şudur; 2004 yılı mezuniyeti ve öncesinde 3 yıl bu zamana kadar ortalama 11 yıl iş tecrübesi ve ortada HİÇBİRŞEY yok. Bu zaman aralığında işte bu iş kariyerim yok burası çıraklık şurası ustalık derken şuanda evde sadece online tasarım yapabilme çabasıyla buradayım. 11 yıla kendi rakamının 2 katı kadar çalışılmış şirket, acı, üzüntü, parasızlık vs. ben kendime göre bir iş yeri bulamadım. Bu sadece benim kaderim değil birçok meslektaşımla aynı. Maalesef! Bana "ya sende problem var." Bak mimar olmuş ama bir baltaya sap olamamışa getiriyorlar resmen. Kardeşim yarama tuz basacağınıza biraz bu memleket mimarına sahip çıkamıyorsa "yuh" demeli. Nerdeee. Bende problem varmış. Haklı neden anlatmaya gelincede doğruluk abidesi kesilip "neyse iyilerde vardır. KISMET." Bu haklı nedenlere geçeyim;

* Aile kurmak,
* Çocuk dünyaya getirmek,
* İşyerinde sizin emeğinize göz dikip ayağınızı kaydıran,
* Yaşına bakmayıp yanındaki elemana başka amaçla göz diken (çok şükür Allah böylelerine fırsat verdirmedi.)
* "Yeğenim şantiye şefi olacak haydi sana güle güle,
* 15 günde saltanatı alamadığıma laf söyleyen,
gözünün üstünde kaşın var falan filan daha niceleri.

Sorarım size dürüstlük, namus, ahlak, saygı vs. varmı iş hayatında. YOK. Bazı nedenlerde aile ve çocuk gibi mecburiyet söz konusu, en garip olan bu işyerleride aradığım kriterlere uyuyordu. Diyorum ya KISMET.

Saygıdeğer blogcularım durum böyle oluncada eşimle istişare ile dedim en iyisi evimde oturup kaderimi beklerken (olur ya birgün kurumsal bir şirket cvimi görürde görüşmeye çağırır) online tasarım, bilgi paylaşımı yani kısacası içimi dökeyim şiştim yaa.

Bir başlangıç için abartılı oldu ama içimde rahatladı. Bu serzenişin ardından ufak ufak asıl amacımıza dönelim. Bu arada ben burda dünyanın en harika projesini çizmek falan gibi bir iddam yok kendi çapında olur ya beğenenler olur yada beğenmeyenler başım üstüne  hoşgeldiniz......