27 Aralık 2012 Perşembe

Dantel yakalı kokoş yeleğim

Dantel yakalı kokoş yeleği bitirdim sonunda. Yakayı 2 defa diktim, söktüm ama sonunda başardım. Kumaş sadece bu kadar olunca hafif bel oyuntusu vererek başka bir bluzumdan kalıp çıkardım. ilk pratik kesimim oldu. Fenada olmadı. Düşük kollu, önden fermuarlı, belinede çantamın askısını kemer olarak kullandım yakayıda boş bırakmadım eskiden kalma bir danteli otutturdum. En azından kullanışlı oldu bu hali ile.
Gömleğimde eşime ait.Düğünümüzde giymişti kilo alınca giyemez oldu. Bende elinden aldım. Bir ara kendi ölçülerime göre daraltırım.

26 Aralık 2012 Çarşamba

Greencity- Emeğimin ismidir...

Yaz döneminin sonlarıydı. Proje tamamlandı. Bir aile vardı. Sabahları mutlu bir günaydın gülüşmelere, şakalaşmalar ve saat 8 iş başı. Çok özlüyorum ekibimi. Zor ama bir okadar da eğlenceliydi şantiyemiz. İsmail abi, Zeki usta, Oğuz usta, elektrikçi Hakan ve ve ve... sayıları çok ama tek tek saymaya zaman yetmez. İnşallah bir sonraki projede de birlikte çalışırız. Tabii bu şantiyede en iyi arkadaşım Mesut(inş. müh.)askerde şuanda şantiyeden aniden ayrıldı. Umarım hayırlısı ile teskeresini alır. Öznur, Özlem satış elemanlarımız...
Ve en değerli olan patronumuz Kemal abi. Bu büyük projelerin sahibi. Adana'da bir numara olma yolunda. Allah yolunu açık etsin.
Bu güzel projemizden ve emeğimden kareler.














see you...

Kilo Kontrolü

Merhaba,
Uzun zamandır tartılmamıştım. Bugün tartıldım 1,5 ayda 11 kilo vermiş durumdayım. kıyafetlerimden ve çevremdekilerin tepkisinden belliydi ama tartıda görünce çok sevindim. diyete başlamadan önceki halim ve bugün çektiğim fotoğraflarda fark ortada sizce?

Bu değişimde saçımın rengide zıt. koyu renk daha iyi hissetmemi sağlıyor. Değişimde saç rengimin etkisi çok büyük. Diyette aç kalmadan sadece un, tuz ve şekeri hayatımdan çıkararak başardım. Yemekte çok az yağ. Tabii hamsi  ve istavriti kızartarak yedim dayanamam balığa. Mangal bizde meşhurdur hiç dayanamam yedim. Hatay hurması hergün 1 adet, nar 1 adet, kuru incir, kuru kayısı (şeker isteğinde) peynir (tuz gereksiminde) , 1 kase yoğurt mutlaka, sebze yemekleri küçük porsiyon, bakliyatı mutlaka tüketirim (mercimek yemeği, nohut yahnisi vb. ) , meyve mutlaka  falan filan.
Bence diyet kişinin vücut gereksinimlerini kendisinin belirleyebileceği bir yeme alışkanlığı aslında diyet değil sağlıklı beslenme demek istiyorum. Kısacası isteyince başarıyor insan...
see you...
NOT: siyah eteğimi kendim diktim ilk emeğim diyebilirim. ilk diktiğimden sonra şimdi yanlardan daraltmam gerekiyor tabii.

24 Aralık 2012 Pazartesi

Ne Dikiyorum?

Burda dergisinin 2012-11 tarihli yayınında aşağıdaki monta bayıldım. Yarım trençkot. Kumaşımda yine çok eski sanırım 20 yıllık var. Babamın forması için verilmiş bir kumaş. Annemin sandığı sağolsun. Yeni kumaşlar alma derdi kalkıyor:)


Asimetrik Tunik

Merhaba,
Acele bacı ben dün kumaşı biçtim diktim bugünde giydim. Daha önceki yayınımda bu kumaştan elbise dikmeyi planladığımı söylemiştim ama ani bir kararla elbiseden ziyade bu şekilde bir tuniğin benim için daha kullanışlı olacağına karar verdim ve bir günde diktim. Nasılmı?Gelin bana sorun evi işi, yemek, eş, çocuk derken her fırsatı değerlendirerek bitirdim.İşte;
Bluz kalıbı kullanarak sadece çan olacak şekilde genişlettim boyunu kendime göre ölçülendirip biçtim ama siz bana sorun ay acaba nasıl oldu doğrumu kestim. Birde aksilik kumaş dökümlü en ufak dokunmamda kayıyor. Dikişide bir okadar kolay oldu.Yakasını sıfır yaka yaptım farklı yakalıkları takarak kullanma şansım olsun diye. Çok mutlu oldum. Çocuklar gibi sevinçliydim.Bu sevinçle çıkan pozlar güzel olunca olduğu gibi yayınlamak istedim.
see you...

20 Aralık 2012 Perşembe

pazen kumaştan kalem eteğimle klasik kombin


Aynı eteği deri mont ve örgü flar ile tabii çanta daha spor kombinleyerek klasik spor bir görünüm elde edebiliriz. Pazen eskilerden kalma olduğu için kalitesi kadife kumaş gibi. Soğuk havalarda giyilebilecek bir etek oldu.Renk alternatifleri yeşil, kahverengi, turuncu, krem tonlarında olduğu için farklı kombinlerle kullanma fırsatı doğmaktadır.
see you...


19 Aralık 2012 Çarşamba

D.I.Y proje 2 çalışma


dıy projelerine herzaman ilgim vardı ama sevgili lilibebek suzy ve laçin'den sonra ilham geldi ve 2 pantolon nasıl değişti. 


Pantolonun ara dikişlerini açtım fazlalıkları iğnleyerek üzerimde provaladım. Teğelledikten sonra makineye verdim. En son etek boyu ayarladım. bir akşamda diktim ve hazır. ama fotolamak benim için zor üzerimde eşim foto yayınlamamı istemiyor.Zaten maşallahım var bakalım 7 kilo verdim devamı gelir umarım:)
Buarada diğer çalışmam pantolon olarak giymekten memnun olmadığım cekete dönüştürdüğüm çalışmam daha dikişi bitmedi kalın düştüğü için çoğu yerini elimde dikeceğim.Şuanki hali aşağıda;

Pantolon hali ile diğer makinede şimdi ekleyemedim. Makinenin şarjı bitti.
see you...

Ben geldim:)


Merhaba,
Bloğu açtık ama bir daha uğrayamadık. Dedim yayınla artık şu yaptıklarını.elden gelen ne ise uğraştık(tabiiki zevkle).

ilk olarak başlamayı büyük bir heyecanla beklediğim kumaşlarım. Soldan başlayalım:
* Zemini beyaz lacivert çiçekli şifonumsu kumaşımla gömlek dikmeyi istiyorum.ön kısmı kısa arkası uzun,
* Lila tonundaki kumaş ve gri kumaşla dar kesim yılın modası 2 renk elbise dikmeyi düşünüyorum. Model çalışmaları biter bitmez,
* Koyu kırmızı kumaşı ile dizde etek kısmı kloş üzeri düz kulplu,bebe yaka, dar uzun kollu elbise dikeceğim,
*En sağdaki kumaşım beyaz ve lacivert dokumalı dökümlü bir kumaş klasik kesim bir ceket dikeceğim.

Evet bu zaman aralığında diktiklerim.
Bu kumaş pazendir. annemin sandığından çıkardım(diğer kumaşlarda aynı şekilde daha kumaş almadım). Kendime etek diktim artan kumaşlada 4 yaşlarında bir kız çocuğu için bu şirin elbise çıktı.belden büzgülü üzeri düz kesim önüne hareket katsın diye turuncu dantel ekledim, yaka ve kol kenarlarınada.

Benim eteğim. Bir ara kombinleyip giyerim ve fotolarım.dar kesim ön ve arkadan yırtmaçlı kalın kemerli.çok şık oldu.
şimdilik bu kadar akşama devam ederim.
see you