27 Şubat 2013 Çarşamba

Efoşun doğum günü partisi ve Ben:)))




Nihayet beklenen doğum günü partisi yapıldı. Çok eğlenceli, yorucu, telaşlı, sarı-kırmızı bir doğum günüydü:)))
Dün akşamdan beri yapılan yoğun bir pasta,börek telaşı vardı. Hem okulda hem de evde yapılınca telaş bitmedi resmen.
Saat 13:30 civarı okulda annemin ve benim ellerim dolu dolu sınıfın kapısında bekliyoruz zilin çalmasını. Zil çalmasıyla birlikte çocuklar sınıftan ordu gibi çıkıyorlar tabii normalde onları hiçbirşey durduramazken benim elimde mumları yanan bir pasta görünce bir çığlık "aaaa pastaaa,efe annen pastanı getirmiş yehuuu".
Allah dedim bu kadar çocukla nasıl başa çıkacağım. İnanmazsınız herşey hızlı çekimde çünkü o kadar kıpır kıpırlarki laf anlatmak imkansız. Masayı hızlıca ayarlayıp pastayı söndürme ve alkış derken ben 1 saat 30 adet bıcıra yetişme çabasında servis hazırlıyorum. Rüyada gibiydim her kafadan bir ses.
Pasta yeme esnasında sadece 5 dakika sessizlik oldu. Tekin hoca "keşke hergün şuanki gibi sessiz olsalar "dedi. Yazık adamcağıza yaaa...
Pastalar yenildi, hediyeler verildi ve müzik zamanı... Ben elimde telefon bir yandan çekip bir yandan onlarla gangam style eşliğinde dans ediyoruz.



Pastamız özellikle sarı-kırmızı olmalıymış galatasaraylıyız ya. Formayıda kapıdan girer girmez giydi.
Renk cümbüşünde bir pasta oldu. Daha sade olmasıyla başlanan pasta Efe ve annem sayesinde rengarenk oldu. Çocuk bu ya bayıldılar ve bir dilim bile kalmadı herkese dağıtıldı.
Adana'da maşallah bahar havası vardı ve okadar sıcaktı ki resmen pastanın kreması erimeye başladı evden çıkmadan daha:)))


Bunlarda çiçek kurabiyelerimiz. Çok lezzetli ve görüntüsüde çok cici olan bir kurabiye.
Ana yüreği işte o karmaşada yavrumu nasıl denk getirmişim ama:))))


Efe ile beraber bu kartları hazırladık. Bu güne özel anı olması için. Kartların içinde tarih ve günün anlamı kısacık yazıyor simli kalemle, dışınada minik simli etiketlerden kızlar ve erkekler için farklı olarak hazırladık. Kızlara pembe cicili bicili, erkeklerede mavi ve arabalı etiketler yapıştırdık. Birer kurdale ve nazar boncuğu, en arkasında da sürpriz harfler. Herkese farklı ve renkli tekli harfler iğneledik. Sepetimizle dağıttık. Allah'ım nasıl mutlu oldular. Tekin hocayla beraber yakalarına iğneledik. Çok şirinlerdi ya çocuk sevindirmek çok güzel bir duygu...

Ve karşınızda bu güzel güne hitaben hazırlanmış ben ne kadar yorgunluk yüzümden aksada güzel geçen parti ardından hala neşem yerinde.

 Cici elbisemi yeni aldığım,rengini hesap kitap yapmadan ama arasam bu kadar uyumlusunu bulamayacağım botlarımla kombinledim. Siyah opak çorap elbisenin boyu okul ortamına göre baya kısa olunca tercih edilmiştir. Yinede güzel olmuştur kanısındayım.
Bu arada akşam aile arasında 13 kişilik bir mevcut ile tekrar yapılmış doğum günüden malesef doğru düzgün bir fotoğraf çekemediğim için ekleyemedim ama çok güzel ve dolu dolu geçti. Akşam pastası çikolatalıydı.

26 Şubat 2013 Salı

Zaman Yetmiyor:(((

Merhabalar,
Haftasonu evdeki telaşlarımı hafta içinede taşımış durumdayım.Çalışmadığı halde hergünü yoğun ve telaşlı geçen birileri varmı benim gibi.
Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Canım kumaşlarım arkamda gördüğünüz gibi poşette beklemekte bir fırsat bulup birşey dikemiyorum. Şu yayını bile gecenin bir vakti yapıyorum o da bıcırlar uyudu ancak fırsat buldum.
Dün akşam eşimin arkadaşının bebeğini hayırlamaya gittik. 2 ay olmuş biz daha yeni gidebildik.
Ne giysem diye düşünmeden çıkamıyorum evden en son tayt ve bluza krem hırkam eşlik etti. Fotolar Efe'den.

Hadi Efe diye diye artık boynu bükükler ve dişimi sıkma noktasında çekti. Ancak bu kadar oluyor tabii. "off anne yinemi fotoğraf çekeceğim" yakında fotocu bulacağım kendime. Benimkiler acayip sıkılıyor bu durumdan sanki dünyaları istiyorum. bir tuşa basacaklar hepsinde aynı naz.
Neyse bugünkü telaşımda Efe'nin yarın yapılacak olan doğum günü telaşı. Yarını bir atlatabilsem şükredeceğim. "Anne ne zaman, baba ne zaman benim doğum günüm?" hergün bıktık artık. Beraber arkadaşlarına anı olarak kartlar hazırladık.
Kurabiyemizi ve poğaçalarımızı yaptık, pandispanyalarda hazır, alışveriş ok sadece sabah pastayı süsleyeceğim.
Evdeki telaşımı görseniz.
Yarın kısmet olursa hepsini paylaşırım.
Salı günü doğum gününüde atlatayım evimde dikişimi yapacağım diyorum ama şimdiden planlarım alt üst oldu.
Bir arkdaşım 52 dairelik bir proje tasarımı var hadi yapalım diyor bakalım bir aksilik olmazsa yapacağız. Örnek daire hazırlayıp sunacağız. Malzemeler 1. sınıf ve iddialı bir proje istiyorlarmış. Kısmette varsa olur dedim. Bakalım:)))
Eklemeden yapamayacağım 4 ayda tam 21 kilo vermiş durumdayım. Şuanda 70 kilodayım.
Ben bu kilo verme sürecimde kuru inciri hiç eksik etmedim hergün 5-6 yedim. Kimse inanamıyor. Kuru incirin kilo yaptığı gibi bir kanı var ben aksi olduğunu düşünüyorum. Şeker ihtiyacı kesinlikle hissetmiyorum ve acayip dinç bir durumdayım. Yorulmak nedir bilmiyorum bazen.
Herkese tatlı ihtiyacı olarak kuru inciri tavsiye ediyorum ve çok önemli faydaları var mutlaka inceleyin.

22 Şubat 2013 Cuma

Bugünün Kombini ve yeni cicilerim:)))

Merbaha kızlar,
Bugün oğluşumun veli toplantısı vardı havada yağmur havası olunca bende yine teyzoş gardırobundan transferlerle oluşturduğum kombini giydim. Teyzoş giyimi çok sever (tabii hangi kadın sevmezki) o yüzden çeşit çoktur. Buda lacivert trençkot kot etek badi ve yeni cicilerim botlarımla kombinledim.
çanta spor ve her renk ile kombinlenebilir modelde. Turuncu kelebeği renk katması açısından tercih ettim. Geçen  gün eşim uzun zamandır ihtiyacım olan saç düzleştiricisini aldı. Sinbonun çok uygun fiyatlı işimi görmesi yeterli.



Bunlarda bugün aldığım cicilerim. 2 yıl önce aldığım yerden yine yazlık babet ve konvers almıştım.
Bu dört parçayı sadece 60 tl ye aldım. Fiyatına göre gerçekten kaliteli oluyor malları. Babet ve spor ayakkabılar çok memnun kalarak giyiyorum. Renk ihtiyaç doğrultusunda alındı. Siyah kısa bota ihtiyacım vardı herşey ile kullanılıyor. Koton'dan aldığım uzun çizmem topuklu olunca bir tane daha uzun olsun ve açık renk, düz taban olsun diye tercih ettim. Bu açık tonlarda tuniğim çok siyah veya kahve tayt ile çok güzel olur.
Teyzoşumdan gelen kıyafetlere ve hep istediğim vişne rengi botu görür görmez tereddütsüz aldım. çok şık, kahverengi dolgu topuk ayakkabıda benim giymekten zevk aldığım model, klasik tarzı ve varolan antika kıyafetlerimle çok uyumlu olan ihtiyacım olan renk bir ayakkabı.
hepsini severek aldım. Yazlık babetlerim ve dolgu topularım kuzenimin hediyesi sandaletlerde yeter. Allah'a bin şükür diyelim.
Nasıl beğendinizmi beni ve cicilerimi?
görüşürüz:)))))

Kombin ve Bu aralar

Merhaba kızlar ben geldim:)))
Burayı özledim kaç gündür ama yoğun geçtiği için günlerim nete girmek nasip olmadı.
Dün yoğun tempolu yürüyüşler, annem için yapılan dikişler ve günlük yaşamın telaşı içinde akşam kocacığımla başbaşa dışarı çıkmak acayip keyifliydi.
Teyzoşumun gardırobundan bana transfer olan bu güzel cicileri giydim. Trençkot dikmeye niyetliyken çok iyi oldu. Veee artık 38 beden giyiyorum bu ayrı bir mutluluk:)))
Dün akşam yeğenimin doğum günü partisi vardı Efoşu hediyeyi da alıp abimlere bıraktık bizde başbaşa gezdik. Büyük bir avm'de önce kahve içip sohbet ettik (mutluluktan foto çekmeyi unutmuşum bunlarda Efe'yi annemden alırken gecenin son kareleri oldu.
Efe'ye "dur ,yapma etme" demek olmaksızın gezdik ve kocacğıma alışveriş yaptık.
saat 23 gibi eve döndük. Bıcırıkta çok eğlenmiş.
Kıyafetimi nasıl buldunuz kızlar bizdekiler çok beğendi:))))

Neşem yüzüme yansımış durumda, makyajım naturel ama anacığım biraz bulanık çekmiş olsun dedim. Saçlarımıda boyadım. Bu defa Aplus adında bir boya ile dip boyası uyguladık. 3.0 koyu kestane. Saçlarımıda düzleştirmiştim ama rüzgarın azizliği ile ve çok fazla saçlarım var biraz kabardı.
Kahve rengi bu kış favorim oldu. Bütün kombinlerde mutlaka yer alıryor. Bende çok seviyorum.

Çarşamba günü benim için çok önemli bir gün oldu. Hayallerimin şirketine bilirkişi olarak gitmek nasip oldu. Türkiye'nin can damarı olarak nitelendireceğim bu yerde(isim veremiyorum etik gereği) yeni yapılacak tesis için ÇED raporu düzenlemesi yaptım. Çok keyifliydi. Ortam bambaşka acayip kurumsal bir yer. Kısmet olursa işin devamı gelecek. O günden beri mutluluktan uçuyorum. Ben oraya eleman olarak başvurdum ama taşeron olmak nasip oldu.
O gün havaların ve özellikle deniz kenarının soğuk olmasından dolayı kalın giyindim meşhur kabanım ile ama saçım,makyajım ve kombinim çok güzel olmuştu.Tabii oraya gittiğimde sahaya çıkmak için kural gereği tulum, çelik burunlu ayakkabı, baret ve gözlük takmalıydım.
Bu foto hatıra olarak çektim boynumdaki kartın anısına:)))


Çok disiplinli bir yer herşey kurallı(süper birşey). Fotoğraf çekmek yasak ama bu kış günü denizde harika görünüyor. Gün boyu yağmur durmadı ben sahayı gezerken çok ıslandım ama değdi gerçekten.
Hatıra olsun diye limandan bir foto.

Çok güzel birgün ve benim için kıymetli bir gündü.

19 Şubat 2013 Salı

Gri deri pantolonum ve Dıy'lanmış kazak

Merhaba kızlar,
Dün akşam bütün gün yoğunluğum yetmezmiş gibi birde yeni aldığım kumaşlarımdan deri olanı pantolon yapmak için biçtim. Kalıp Burda 2013/01 122 nolu model. Ben bu kalıbı çok beğendim yalnız 40 beden çalışmama rağmen hala torba gibi durması oldu. Deri çalışılması zor ama giyilmesi zevkli bir parçaymış onu öğrendim.
Kafasına koyduğunu yapan ben gece 1'de kalıbı çıkardım kumaşı biçtim sabahı zor ettim. Eşimi işe gönderir göndermez diktim. Ortalama 1 saatimi aldı. Bugün giymeliydim kafama koydum bir kere. Üzerimdeki kazakta bir önceki yayınımda bahsettiğim siyah tunik, lastik kısmını kestim makineye verdim kollarıda genişlemişti biraz daralltım. Kombinim tam bir bahar havasında oldu Adana'da hava güzel değerini bilmek lazım yanmak yakındır:))))
Kazak bu haliyle salaş bir hava kazandı içinede yine salaş bir bluzla rahat bir kıyafet oldu. Gümüş rengi kolye ve babetlerle ne olur ne olmaz ceket ile baya güzel oldu yaa:)))
Saçlarımdaki beyazlardan kurtulmak için bugün boyayacağım. Bir iki rütuşla sanırım güzel pozlar ile karşınızda olurum:)))

18 Şubat 2013 Pazartesi

Haftasonundan kareler

Merhabalar,
Haftasonu gayet hareketli ve bir okadar da güzel geçti. Cumartesi çarşı turu kumaş alışverişi, pazar günü pazar alışverişi ve telaşlı bir pazar.
Dün benim yakışıklılarıma harika bir yemek yaptım eşimin favorisi.
Karnıbahar graten mutlaka herkes bilir ama paylaşayım dedim.
Önce mantarları doğradım doğru ocağa:)), sonra 2 parça tavuk göğsü kuşbaşı doğradım doğru ocağa, diğer yandan bir miktar(arzuya göre) karnıbahar, brokoli ve havucu yıkayıp güzelce doğradıktan sonra doğru ocağa,hepsi sularını bıraktı çekti derken sebzeleri bir borcama aldım, suyunuda çeken mantara biraz yağ ve doğranmış soğanı ekledim, biraz kavruldular tavukla buluşturdum. Baharat falan aşağıdaki gibi oldumu, bu karışımıda sebzelerin üzerine, bir tavada beşamel sosu hazırladım oda tavuklu karışımın üzerine ve en üstüne kaşarı rendeleyip 170 derecelik fırında ortalama 25 dakika. Bu enfes yemek hazır. Pirinç pilavı ve yoğurt yada salata ile süper.

bu harç bile tek başına yeter. Ben bundan yedim tabi çünkü beşamel sosta un var:)))

Pazar alışverişi sırasında Efe "baba bana balık al "dedi ve işte adıda "tombiş" oldu. Evde 4 kişi olduk diyorum gülüyorlar tabii, bizi kandıramazsın bakışları ile:))

Ve bir dıy bitmişini süslemelerden sonra yayınlayacağım. Bakalım beğenecekmisiniz?
Bu gri ve siyah tuniğim 3-4 yıllık var biraz şekilleri bozulunca ben bu ikisini harmanlayıp 3 parça kıyafet yaptım. süpriz...



Bu kadar kopya bunlardan:)))

Ve buda bugün yaşadığım bir durum karşısında  aman aman olmayan bir ne giydim fotosu.
Kabanı dıy'lamıştım daha önceki yayında var, çizmemi yeni aldım Koton'dan,tuniğim ve çantam eski, bileğimdeki eski bir kolyeydi ben bileklik olarak kullandım, saçımda da bir 2 dakikada yapılmış cici bir toka var ama beyazlarım acayip sırıtınca bana siz saçlarımı şimdilik görmeyin.
Bugün biraz dolaştıktan sonra annemle o eve döndü bende faturayı yatırmak için PTT şubesine girdim, nasıl kalabalık, sıradayım. Arka tarafımda sırada 2 bayan bıcır bıcır konuşuyorlar;
x bayan; belindeki lastiklimi acaba?
y bayan; bak kabanıda arkaya doğru böyle model vermiş. Çok akıllıca olmuş.
x bayan; Ya bunu giymek için böyle zayıf olacaksın, birde boyuna baksana.
Ay ben güleceğim gülemiyorum. Şaşırdım. Hep ben anneme "ay anne baksana nasıl yakışmış kıza" , Annem "öyle zayıf olmak lazım" derdi.
Şimdi ben bu durumu yaşadım ya ölsemde gam yemem artık. Belki foto çekiminden belli olmuyor ama okulda arkadaşlar barbie gibi olmuşsun dedi çok mutlu oldum yaa. Annem "boyun uzun birde giydin bu 10 cm'lik topuğu oldun 1.85 kızım,ben bile cüce kaldım yanında" dedi çok seviniyorum tabii.
Kızlar gerçekten kilo verince özgüvenim arttı şaka değil yani...

16 Şubat 2013 Cumartesi

Kumaş aldım çok mutluyum:)))

Sonunda Allah'a bin şükür bende kumaş alabildim. Tabii bunları ancak alabildim. Kilo ile parça kumaşlar. Neler var neler ama ama... Daha sonraya gözüme kestirdiğim neler var neler. Kumaşları alırken mevsimi düşündüm. Adana'da havalar hemen ısınıyor şimdi bile gömlekle çık. Bende mevsimlik tarzında aldım.
Yukarıdaki 2 kumaş viskon. Yaz için ideal burda. Sağdaki puantiyeli ile bluz,soldaki ile kumaş büyük ya elbise yada anneme ve bana bluz yaparım.

Bunlarada bayıldım. En sağdaki deri görünümlü çift yüzüde kullanılabilen bir kumaş. Ben her iki yüzünüde kullanacağım dar kesim pantolon yapacağım.Ortadaki kumaş kazayağı,bir eteklik (çok severim bilirsiniz:))) , en soldaki kumaşım kazayağı 3 renkli retro tarzı elbise yapmak için çok sevdiğim dediğim gibi ilkbahar ve sonbaharda da giyeceğim tarzda bir elbise, kayınvalidem cekette güzel olur dedi bakalım artık:)))

Bunlarda bebek elbiseleri ve bluzlarımda kullanacağım olmazsa olmaz lastikli kurdaleler, organze ve dantel. Etek ucu ve kol ağızlarına çok güzel olur.

Bunlarda tanesi çok ucuza bulunca aldığım fermuarlar. 2 renkliyi Efe'ye ceket yapacağız. Diğerleride iki tane elbise için ve bugün bulduğum bir toptancıdan rengarenk alacağım keten kumaşlar için fermuar renkleri güzelde belli olmamış. 


Buda aradığım ama ancak bu şekilde bulduğum lacivert dantelim. Yaka ve süslemeler için 30-50 cm arasında parça kilo ile bende 3 tl 'lik aldım. Sonra daha değişikleri alırım.
Bu güzel İstanbul temalı polar örtüde annemden Efe'nin yatak örtüsü olacak.
Doğum günü hediyesi anneannesinin.
Ay bugün resmen içimin yağları eridi kızlar 5 kilo verdim nerdeyse:))) Bir güzel kumaşlar var toptancı buldum. Gömleklik kumaşlar 1.5 mt'den başlıyor 5 mt'ye kadar 10 desen balya ile tarttırdım 21 tl, keten  rengarenk kumaşlar balya ile yine aynı renk çeşitliliği ile dünya kadar çıkar 25 tl, kot kumaşlar balya ile kiloları 3 tl, kazayağı desenli irili ufaklı 3 parça ama kocaman kilosu 3.5 tl, yani hepsi 3.5 tl balyayı sen seçiyorsun içinden çeşit çeşit çıkıyor. Kilo ile ay ay bayıldım. Bir toptancıya girdim çuvalı 2 tl ama kaç kilo gelir bilmiyorum. İçlerinde danteller,deriler, şifon, viskon vs vs. Ah o çuvallardan alma şansım olsa çuval çuval götürürüm.
Bir toptancıda kışlık kabanlık kumaşlar 5 tl/mt alacağım kayınvalidem gideriz dedi. Birde koltuklarım için çok güzel vintage kumaş gözüme kestirdim. Koltuk döşemesi ve fon perde için alacağım.

Kızlar ben bugün bayıldım resmen ay para yok akıl orda kaldı.Kısmette bunlar varmış dedim.Yeter şimdilik dikip giyeyim bakalım. Bunları çok sevdim ama benim tarzım.
Grüşmek dileği ile kızlar...

15 Şubat 2013 Cuma

Yağmurlu hava kombini:))))

Merhabalar,
Bugün Adana'da yağmur var hal böyle olunca yürüyüş iptal, bende biraz özenli giyinerek arabayla çıkacağım diyede ve size en azından birazcık kombin yapayım dedim.
Kot; teyzoşumun çok severek giyiyorum.38-40 beden arası yani nasıl ama yakışmışmı:)))
çanta;nine west,
bot; Dıy'ladım ben onu bir dahaki postta yayınlarım:)))
Ceket;Adl
Kazak; YKM
Kolye; teyzoşumun hediyesi

Böyle işte aman aman değil ama okuldaki veli arkadaşlar 15 tatil öncesinden sonra bu şekilde ilk defa görünce şok oldular. Düşünün artık duba gibiydim.
Bu arada annemlerede geldik elektrik kesik. Çıldırmamak elde dğil 2 saat geçmedi sanki. Karanlık oldu fotolar ama elden gelen bu:)))




14 Şubat 2013 Perşembe

İki renk etek ve Nostaljik bluz

Bugünün anlam ve önemini arz eden bir etek dikmiş oldum. Az miktarda olan kırmızı parçadan ön kısım,yine az miktarda siyah kumaştan arka kısım çıktı. Kalıp yine favorim olan dar etek kalıbım.Üzerine giydiğim bluz yine nostalji parçalarından. Annemin o yüzden çok büyük ama ben bluzu çok seviyorum. Annemi kandırabilirsem daraltacağım.20 yıllık vardır.




Aynı modeli şifon alıp dikeceğim.Beden kısmı astarlanmış, kendinden desenli şifon. Kol ve yaka detaylarıda süper.
Nasıl beğendinizmi?

Sevgililer Günü



İnce belli bardakta sıcacık bir çay keyfi sevgili ile. 

Alevde çikolata kurabiye ile tadına tat kattık:)))

Biz üç kişiyiz:)))

Nice güzel yıllara...
(biri minik,biri kocaman iki erkeğime)

11 Şubat 2013 Pazartesi

Nostalji Ve Şal yaka yelek




Nostalji rüzgarına devam. Başta ütüsüz olmalarından dolayı özür dilerim.Bavulda sakladığım hazır zayıflamışken acaba oldularmı diye merak edip denediğim ve bir fotoğrafını çekip tekrar bavula koyduğum yılların elbise ve geceliği.
Beyaz iç-dış takım gecelik annemin çeyizinden kalma. Ozaman ne kadar şıkmış gecelikler bile. Ben yıllardır saklarım ve 42 bedenmiş unutmuşum. Rahat rahat oldu yani çok sevindim.
Kırmızı elbisenin kumaşı tafta ozamanlarda modaymış, annem yeni gelinken kendi dikmiş. Bende yaz günlerini bekliyorum artık. Kruvaze yakayı giyemesemde bir kılıf uydururum artık. Dantel bir parça eklerim önüne giyebilirim belki. Olamadı evde giyerim.Evdede şık olmak lazım bazen:)))
Bu yelekte çok severek giydiğim bir parça oldu.Dediğim gibi teyzoşumda 36 bedene düşünce 38-40 beden elbiselerini bana transfer etti.Çok sevindim çünkü onun zevkine hayranımdır. Her parçayı severek giyerim. İçimdeki tunikte aynı şekilde. Önceden beden farkı dağ gibiydi başkalarına verirdik.
Teyzoşum benim annem gibidir ve aramızda anne-kız ilişkisi vardır. Paylaşırız herşeyi.
Bu arada evde durmak ve aman ne gereği var konumunda olunca (makyajsız falan) bu şekilde foto ortaya çıkıyor. İlerleyen günlerde daha bakımlı çıkarım karşınıza.
Şal yaka bu dönemde trend bizde bu akıma uyduk:))) Aslında birazda fikir vermek amacıyla yayına koydum. Anneme de "hadi ip alalım bana ör dedim" ama gözü kesmiyor. Baya kalın bir iple örülmüş. Deri kol taksam kaban niyetine giy.
Hava bugün baya garipti Adana'da bir güneş, bir rüzgar ve akşam 5 gibi bir sağanak yağmur.Şaşırdık bugün. Hayırlısı  bakalım.
Yarın yürüyüşe başlayacağım Allah'ım ne olur yağmur yağmasın diyorum.