28 Mart 2013 Perşembe

Koltuklarımın kumaşı ve değerlendirme

Nihayet koltuklarım için kumaşımı dün almış bulunmaktayım. Katologlarda beğendiğim desenleri birebir görme şansını meşhur kumaşçıların olduğu Abidinpaşa'daki toptancılarda buldum ama hiç umduğum gibi çıkmadı. Girmediğimiz dükkan kalmadı ama istediğim sadece pembe ve pudra desenli kumaşı bulamadım. İçerisinde mutlaka ya kırmızı yada mor çiçekler var hiç içime sinmedi.Desenlerde çok büyük olunca daha çıtır çiçeklerin olduğu (resimde kırmızı gibi görünen çiçekler aslında koyu pembe ve açık pembe) en soldaki kumaşı sadece tekli koltuklarıma ve perdeme uygulayacağım. Ortadaki kumaş 3'lü koltuklarım için. Ben tam beyaz alacaktım ama annem kullanımı zor olur alma dedi ve beni ikna edince bende kırık beyaz aldım. Aklım beyazlarda hala:(((( En sağdaki pembe kumaşda kırlanetler için. Düz renk ile ana dekoru oluşturup farklı soft renklerle perde ve kırlentleri değişik kullanarak avantaja dönderirim düşüncesindeyim. değişikliği severim:)))Benim koltukların şuanki rengi olan bordo zeminde görünmekte nefret ediyorum resmen.Eve artık ne alırsam beyaz-pembe.Başka bir renk giremeyecek. Ben onların zor temizlenmesine razıyım zaten deli gibi temizlikle uğraşmışken en azından içime sinsin ışıl ışıl olsun.


Evi pembe-beyaz yapınca bordoları ortadan kaldırmak en akıllıcası dedim ve aldım fon perdelerimi bu yıl trendine uygun kendime kıyafetler dikmeye başladım. Kumaş deri görünümlü tok bir kumaş. Şuanda pantolon dikiyorum. Gri deri pantolonumun kalıbından. Sırada bu kumaştan kloş etek, blazer ceket, peplumlu kalem etek ve yine pantolon üzerine giyebileceğim peplumlu ceket dikeceğim. Kumaşım bol isteyen olursa dikerim arkadaşlar:))))
Dün kendime o telaşta çok cici bir kumaş aldım ama fotoğrafını çekmeyi unutmuşum artık dikilmiş haliyle sunarım. Yazlık kare yaka , dirsek kol ve belden büzgülü kalça hizasında bir bluz dikeceğim fırsat bulursam:)))

Zemindeki halı mevcut halım ama bunlarıda vereceğim. Adana'da yazın halılar kaldırılır çok sıcak çünkü, bunları yıkatıp vereceğim yerine seneye kışın pudra tonlarında halıflex kaplatacağım inşallah.
Mutfağım falanda yapılsa ya ben nasıl sabırsızlanıyorum bitseydi bir an önce yemeden içmeden kesildim. Kafama taktımmı yapacağım yoksa tövbe içim rahatlamaz.
Bu arada şu anda 67 kiloyum belirlediğim hedefe 2 kilo kaldı ama ben çıtayı yükselttim ve 60 olarak hedefimi değiştirdim. Ben şu evi adam edene kadar 60 kilo olurum bu gidişle:)))
Annemin yarın günü var şimdi ev temizliği ve mamalar hazırlamaya gidiyorum.
See you...



21 Mart 2013 Perşembe

Babanne Gömleği ve İspanyol paça jean

Dün yayınımda pantolonuma doyamadığımı yazmıştım. Bugün yine proje görüşmesi için ziyarette bulundum eski çalıştığım şirketi, tabii herkes şokta "sen nasıl zayıfladın, çabuk ne yaptığını söyle" vs. vs. artık alıştım ve tam liste sunacağım.
Benim duba gibi halimi yakinen bildikleri için şok oldular. Eski patronum "gözlerime inanamıyorum, ne yaptın da manken gibi oldun, sanki bambaşka biri var karşımda" proje unutuldu resmen şirkette tek konuşulan benim nasıl zayıfladığım.

Gömleğim babanne dolabından 30 yıllık vardır. Onlarda tam hatırlamıyor. Ben bugün krem rengi düz gömleğimi giymiştim ama annemde değiştirdim. Vee resmen aşık oldum asil duruşuna.
Ben yine aynı jean ile kombinledim, deri ceket ve portföy eşliğinde, aslında ayakkabımda çok cici ama çekmeyi unutmuşum. Dolgu topuk nostaljiyi andırıyor ve acı kahve renginde.

Fotojenik değilimdir. Hiçbir zaman süper diyebileceğim bir fotoğrafım olmamıştır. Gömleği yakından görebilmeniz için çekmiş oldum. Bileğimde inci kolyem var inci küpe ile takım olsun istedim.
Deri ceket bile fazla geldi bugün havalar resmen yazdan kalma.
Görüşmeden sonra üniversiteden arkadaşımla uzun zamandır görüşemeyince soluğu güzel mi güzel evinde aldım.
İkiz villa harika bir bahçe, yalnız sohbet koyu olunca fotoğraf çekmeyi unuttum bir dahaki sefere umarım.
Nasıl tarzımdaki değişiklikler göze hoş görünüyormu? Yakıştırıyormusunuz giydiklerimi?:))))

Daraltılmış İspanyol paça jean ile kombin

Dolapta daralmayı bekleyen kıyafetleri daraltmaya geçen yıl Adl'den aldığım İspanyol paça jeanimle başladım. Dün sabah üzerime giydiğimde aynen böyle şalvar gibiydi. Aldım elime oturdum makinenin başına, önce 2 parmak içe aldım yok olmadı hala bol sonra iç kısmından 2 santim aldım olmadı sonra dış dikişten 1,5 santim daha içe aldım ve sonunda istediğim gibi oldu. Paçaları bedeni  daraltınca daha bol kaldı ki ben çok severim bu tarz pantolonları:))


Veee kombinim:))
Gömlek annemin renkleri çok hoşuma gidince benim dolaba transfer ettim.
Bu yılın modası ki bana göre favori parça bu jean, kullanımı çok rahat.

KAhverengi ve lacivertin uyumuna oldum olası bayılırım. Sizce nasıl olmuş.

Bu resimde bulanık ama poz hoşuma gitti:)))
Şu hali bir komikti eşim bile çok güldü. "hatun sana 2 pantolon çıkar bu haliyle" dedi ve güldü.
Dolap bekleyeceğine hem daraltmak için para vermedim hemde dolapta bekletmeden giymiş oldum. Bir kurtarıcı parça daha...

Trençkotlar bu yılın modası, sağolsun teyzoşum bende bir kahverengi bir lacivert 2 tanesine sahip oldum. İnanılmaz kullanışlı spor, klasik nasıl isterseniz.
Ben pantolonuma doyamadım. Bugün bir site projesi için görüşmeye oradan üniversiteden arkadaşıma uğrayacağım. Yine pantolonumu bu defa krem rengi gömleğimle kombinleyeceğim. Deri ceket ve portföy ile spor şık bir kombin olur.
Görüşmek dileği ile....


20 Mart 2013 Çarşamba

Kahverengi elbisem ile kombin

Kazayağı desenli kahverengi elbisemi kendim dikmiştim. Maksi kahverengi çizmemle kombinini sunmak istedim. İnce kahverengi kemerle ve deri ceketle kombinledim. Spor  ama şık bir tarz oldu.

dün akşam eşimin iş yerindeydik. Eşim aylık gece denetimlerini yaparken ben ve Efoş fotoğraf çekme telaşındaydık. En aydınlık yerde Efoşumun çektiği kareler, çekebildi bu defa:))))
Eşimin ikramı kahvemi yudumlarken....


Kahverengi bu kış kullandığım favori renk, bahar ayına girmiş olduk daha renkli takılmak lazım:)))
Bu arada eşim arabamızı sattı bugün gitti balkız:((( Yenisini alana kadar yaya kaldık:))) zaten yürüme yanlısı ben araba ile tembelliğimi bitirmiş durumda.
Hayırlısı olsun bakalım ne zaman alınırsa artık.

19 Mart 2013 Salı

Vintage aşkı gerçeğe dönüyor:))))

Vintage tarzı herkesin hayran olduğu ama pekte cesaret edemediği bir tarz. Beyaz kullanımı zor bir renk olmasının yanısıra çoğu kişiye donuk bir etki verir.
Küçüklüğümden beri vintage tarzı hayranlığı varken ben ozamanın acemiliği ve cahiliyetiyle evimi bordo-krem dekore etmiştim. Bordoyu çok sevmediğim halde hala kafamı duvarlara vuruyorum. Şimdiki aklım olsaydı diyorum.
Kısmet olursa önümüzdeki günlerde evimin yeni şirin ve güzel fotolarını size sunacağım.
Yukarıdaki resimde örnek olması açısından, asıl deseni sürpriz olsun istiyorum. 2. desen kısmet olursa  ana renk beyaza eşlik edecek. Pudra-pembe ve beyaz üçlüsü olacak inşallah. 
Şimdilik bu resimlere baksamda inşallah kendi evimde böyle olacak. Şu güzelliğe bakarmısınız.

Mutfağım ile ilgili değişiklikte olacak. Resmin sol tarafındaki dolap tarzında olacak belki kanallı değil düz olabilir ama illaki beyaz olacak.

Yatak odamda dolaplarım zaten beyaz diğer mobilyalarıda beyaza boyayacağım. Yatak örtüm beyaz, perdem çiçekli olacak ve aynı kumaştan yatakbaşı kaplayacağım.

Bu küçük ama insanı mest eden detaylarada bitiyorum resmen. Mutlaka bunlarda revize edilerek uygulanacak.

Oğluşumada bu şekilde bir oda tasarladım kafamda.

Veeee hayallerimdeki ev...
Bizim olsun ama bahçeli olsun küçükte olsa böyle olsun inşallah.

16 Mart 2013 Cumartesi

Puantiyeli Bebe Yaka bluz diktim

İlk kumaş alımımdan olan lacivert üzeri rengarenk puantiyeli viskon kumaşımı favori bluz kalıbımla diktim. Bebe yaka sonradan kumaş artınca yaptım ilk denememe göre gayette güzel durdu belli olamıyor çünkü Efe'nin çekebildiği en net fotolar bunlar.
Kolları dirsekte.Kış aylarında üzerine ceketle, yazın etek ve pantolonların üzerine giyebileceğim rahat bir bluzum oldu.
Lacivert pantolonum ve vişne rengi botlarımla kombinledim.


Bu fotoğrafıda kendi çabamla çektim ancak bu kadar oluyor.Daha güzel foto ile tekrar yayınlarım.

12 Mart 2013 Salı

kombin

Merhaba kızlar,
Munzur bir bakış ile karşınızdayım. Aslında çok enerjik bir durumdayım yere göğe sığmıyorum. Valla ne yalan söyleyim tavsiye ederim kuru incirin faydasıda var:)))
Burda da ne gariban değilmi. Eniştenin lafı "somalilere dönmüşsün gelin":)))
Bu arada Efoş dünden beri biraz limoni sanırım bağırsaklarını üşüttü. Okula gidemedi bıcırığım. Akşama doğru iyiydi.

Üzerimdeki bluz dolap bekleyenlerden, bugün eteğimle kombinledim çokta beğenildi. Zayıflamanın gözünü sevsinler ne giysem yakıştırıyorum kendime, önceden giyinmek dertti resmen.
Bugün şantiyeden arkadaşımın yanına gittim görüşmeden sonra 3 aydır görmüyordu. telefonla görüşüyorduk ama bir araya gelmeye fırsat olmuyordu. İnanamadı "sen nasıl zayıfladın". "Şaka gibi resmen ne yaptın hemen söyle kafayı yiyeceğim...." daha neler neler. Kim görse inanamıyor. Yeter diyorlar ama ben kendimi durduramıyorum. Bugün kan testi falan verdim ne durumda diye. Bana bişey olmaz turp gibiyim desemde kimse inanamıyor.
Evetttt işte böyle hızlıca bir özet, yarın devam ederiz. Planlamam gereken çok şey var.


8 Mart 2013 Cuma

Diktiklerim ve bu günlerde:))))

Merhaba,
Kaç gündür bitmek bilmeyen koşuşturmalarımın yanında dikişe devam kesinlikle. Bugün Burda dergisi mart sayısındaki 110 nolu modelle diktiğim elbisemi size sunuyorum. Kolları kısaydı ben fakir kollu yaptım kumaşa daha uyumlu oldu, yakası modelde bana göre açık olduğu için kayık yaka şeklinde kalıp ayarladım. Geri kısımları modele uyuldu. İlginçtir ki üst beden 40 tam olarak iyi alt bedense 38 arkadaşlarımında ortak kararı ile bol olan eteği yanlardan daraltmak. Bundan sonra buna dikkat edip iki iş yapmamalı. Kumaşım ilk kumaş alımında yayınladığım kumaşlardan. Çok güzel bir çalışma oldu. Hiç zorlamadı.
Kemerli ile kullanımıda güzel. Bir daha ki yayında kahverengi çizmelerimle kombinleyerek sunarım


Bu şekilde kombinledim bugün. Hava çok soğuk olduğu içi maksi çizmelerimle tamamladım. Aslında topuklu, kahverengi maksi çizmem ile kombinlesem daha güzel olurdu ama Efe ile zor oluyor yürüyüş o nedenle. 

Bu şirin bebişi ziyarete gittik arkadaşlarla, sevgili arkadaşımız sevim'in bebişi.

Melis bebek için diktiğim minicik elbise. Bir bebek tulumu vardı elimde kalıbı çıkardım elbise formunda biçtim.Ön ve arka parçadan koltuk altından 2 cm aşağıda birer tane daha biçtim pervaz olması için ve önce yüzü yüzünde pervaz ve parçaları diktim çevirdikten sonra yine yüzü yüzünde ön ve arka parçayı birleştirdim. ve süsleme, çıtçıt takma bu kadar:)) çok pratik ve binbir çeşit model oluşturulabilir. Kumaşı süperdi eski bir kumaştı ama çok kaliteliydi yumuşacık tam bir bebiş kıyafeti adayıydı. Beyaz üzerine pembe çalıştım. Zaten melek oldukları için bunuda giyince süper olur bıcırık.

Melis bebeğin lavanta keseleri çok cici ya... Kız çocuk heyecanı bambaşkadır eminin:)))


Bu arada yüryüşlerim sırasında çektiğim 2 adet süper kareler. Adana'ya yaz gelmiş durumda bütün ağaçlar çiçek açmış durumda. İnsanın içini kıpır kıpır ediyor ilkbahar bu güzel yerlerde yürüyüş yapmak insanın içini açıyor:)))


Sevgili arkadaşım Özlem ikizlerini 15 tatilde sünnet ettirmişti mevlütede gidemedim. Sağolsun unutmamış sünnet şekerlerini hediye etti. Sağolsun canım arkadaşım. Darısı diploma kutlamalarına olsun:)))

Evet bu da yayınımın son karesi günün anlam ve  önemini belirten eşimin şirket tarafından düşünülmüş armağanı. Emekçi bayanlara destek maksatlı yapılan çalışmaları böyle anlamlı bir günde bize ulaştırdıkları güzel hediye bir reçel, kim bilir hangi yörede hangi zorluklarla hazırlanmıştır. Ellerine sağlık ve bu konuda hassas olan kuruluşada teşekkürler:)))
Dünya emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun Sevgili Arkadaşlarım....







3 Mart 2013 Pazar

Haftasonu dikilen ve devam edilenler:)))

Merhabalar,
Bir kısa tatilin yine sonu geldi. Pazartesi sendromunu çalışmasamda yaşıyorum. Evden çıkmayı pek sevmiyorum. Okula git-gel.
Neyse, haftasonu biraz ilham perilerim uğradı zor bela dikebildiğim ve devam edeceğim birkaç parça var.
Yukarıdaki resimde ilk kumaş alımından olan minik kazayağı desenli kumaşımı sadece etek yapmak adına elime aldım ama kafamdaki tilkiler beni geçen akşam Polo Garage'da gördüğüm elbise tarzında dikmeye yönlendirdi. Elbisenin etek kısmı aynı şekilde tabi üst bölümüde vardı ama ben sadece etek yaptım. Bir ceket yapabileceğim parçayıda çıkarmış oldum.
Aşağıdaki resimde de ceket yapımı için kullanımı yer almaktadır. Aslında o elbisenin aynısını yapabilirdim ama iki parça olursa farklı şekillerde kombin yapabilirim diye düşündüm.
Kumaşın aynısını alıp elbiseyide yaparım artık.
Ceket kalıbını Burda şubat sayısındaki 106 nolu modelden çıkardım ama kumaşı yetirebilmek için ön kısmında farklı çalıştım. 
Hala kararsızım iki parçayı birleştirsemmi diye...
Ceketi etekten esinlenerek iki renk yaptım. Yine iki renk diyeceksiniz ama elde değil takıldı plak:)))
Kombinde kullandığım siyah kumaş çok olunca hazırda elime alınca birde siyah bir pantolonum olsun dedim bitmek üzere.
Aklımda olan çok üretilecek parça var. Hazır periler varken bitireyim:)) Gittilermi gelmeyi bilmiyorlar:)))

1 Mart 2013 Cuma

Kombinledim çıktım:)))

Merhabalar,
Bugün böyle yaptım oldu bir kombinle çıktım. Bazen hangi rengi kullansam diye düşünmeden hepsinden birazcık diyorum:)))
Belki 2 renk kullanılan kombinlerde bu renkler kullanışlı ama benim gibi dış görünümde 5 renk birden kullanan varmıdır bilemiyorum.
Ben kendime yakışanı moda trend  takip etmeksizin kullandığımdan bana garip gelmiyor. Sizce nasıl:)))

Bugün çok sevdiğim bir arkadaşıma didiklenmiş kumaşlara model beğenmek birazda birlikte vakit geçirebilmek için ziyarete gittim. Çok keyifli bir gün geçirdim. Sıcacık muhabbeti ve 40 yıl hatırı olacak güzel kahvesi ile zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık ki saat 5 gibi koşa koşa okula çocukları almaya gittik. Sevgili arkadaşımın çok güzel hayran kaldığım kumaşları var. Modelleri az çok belirledik kısmet olursa önümüzdeki hafta dikmeye başlayacağım.
Modellerde acaba nasıl olur nasıl durur düşüncesi oluşunca kendime dikip sunmayı karar kıldık. Zaten kafamda belirlediğim ortalama 3-4 model var. Bir bluz kalıbından zaten binbir çeşit modeller çıkabileceğinden fazla kalıp kalabalığı yapmaya gerek duymuyorum.
Deri pantolonumun kalıbı çok hoşuma gitti, kalem etek ve çan etek favorilerimden, elbise sıfır yaka, dizde ve kısa kollu olmak şartı ile modelde tamam, ceket olarak Burda mart sayısında sevdiğim modeller var şükür özet olarak böyle.
Pantolon dikmek gözümde büyüyordu çok kolaymış şimdi renk renk dikeceğim bahar aylarına hazırlık olur:)))
Şimdilik kendimden haberler böyle bakalım nelere yapabileceğim haftasonu, malum evdeyim (şükür) 2 gün zaman ayırabilsem bir sürü şey üretilir.
İyi haftasonları hepinize:)))