30 Nisan 2013 Salı

İki yüzüde giyilebilen elbise diktim:)))))

Dün gece yine kıyafet sorunuma nokta koymak için bir hamle ile biçtiğim elbisemi etek ucunu bükme aşamasındayken dayanamadım ve giyip size sunmak istedim. Ütüsüzde gerçekten kusura bakmayın ama ben çok beğendim paylaşmak istedim.
Elbise burda dergisi nisan sayısı 109 nolu model. Ben bu modele bayıldım hem dikim kolaylığı hemde modeli açısından harika 2 saatte dikildi toplamda.
Elbisemi ince olan 2 kumaşımdan birbirlerine astar görevi görmeleri açısından tercih ettim hem 2 taraflı kullanabilirim hemde astar derdinden kurtulurum dedim.
2 kumaşıda kalıba göre biçtim ( önce tabi yakası çok kapalı olduğu için ön yüzün yakasını biraz oydum) , sonra 2 kumaşında ön parçasını penslerini kapatıp yüzüyüzünde teğelledim ve omuz dikişi hariç kol ve yakayı diktim, sonra 2 kumaşında arka parçalarını yüzüyüzünde teğelledim ve yine omuz dikişi hariç kol ve yakayı diktim.
Çevirirken potluk olmasın diye dairesel hatlara ufak makaslar attım ortalama 4 santim ara ile çıtlatma dediğimiz işlemi yaptım.
Sonra arka ve ön parçaları yine yüzü yüzünde kendi kumaşlarından normalde bir elbisenin yan dikişleri nasılsa öyle. Boydan boya diktim.
Etek uçlarını büktüm tabii fotoğraf çekiminden sonra.

Bu yüzü daha ağır ve sade olmakla beraber aksesuarla zenginleştirebileceğim bir model oldu.
Bolerosuz olmazdı tabii en azından tatilde bolerosuz giyebileceğim bir elbise oldu 3 amaçlı yani:)))

Şimdilik elimde olan kemer ve bolero ile kombinledim ama beyaz, içindeki çiçeklerin renginde mor lila renklerinde kemer ve bolerolar ile kombinleyebilirim.
Bu modelde kemer daha zarif gösteriyor kanısına vardım. Yoksa arkada potluk yapıyor pens atmak lazım kemersiz kullanmak için.

Kemer örgü tarzında çıtçıtlı ama rengi uydu şimdilik idare eder. Yaka kısmındaki çiçekler aslında kemerindi ama ben çıkarıp yakaya iğneledim daha cici oldu sanki:)))

Kafada soru işareti olurmu düşüncesi ile bu şekilde çekeyim dedim. Omuz dikişlerini kapatmadım hem giyerken kolay olsun hemde uğraştırmasın diye çıtçıt koymayı düşünüyorum. Aklıma gelen bu ama fikire açığım:)))
Bugün oğlumun okulunda kermes var. Bu eğlenceli etkinlik için bir gayret diktim omuz çıtçıtlarınıda halledeyim giyip gideceğim.
Bol fotolu yeni bir yayınla karşınızda olurum.
Dolapta giyecek bir parçam kalmayınca bir gecede elbise diker oldum:))) ne komiğim değilmi?
Nasıl beğendinizmi kızlar?
Dikiş dikmenin gözünü seveyim. Bu elbise bana sadece 2 liraya mal oldu. Takılar, kemerlerde teyzoşun ganimetlerinden, ayakkabılarıda 2 yıl önce almıştım. Bugünki etkinlikten sonra ne kadar uygun bir toparlama ile trende ayak uydurduğumu gösteririm.
See you...

24 Nisan 2013 Çarşamba

Burda dergisi nisan 109 nolu elbisem

Evdeki yoğunluğumdan dikiş etkinliği elbisemi unuttum. Hemen biçip diktim. Kumaşı ancak ya elbise ya da etek olarak değerlendirmek akıllıca olurdu bu modelde tam buna göre. Kumaşım esnemeyen pamuklu poplin gibi içine kombinezonla giyerim diye astar eklemedim. Kolsuz giymediğim için arkası dantelli bu minik boleromla kombinledim. Boleronun yakasıda dik yaka olunca çok hoşuma gidiyor.


Orjinalinde böyle ama ben eşiminde rızası olmadığı için sadece sergilemek adına çektim fotoyu.

Üzerimdeki de yine dantel bir bolero kapri kol ve bele kadar uzun önden düğmeli.Birde kemerle sunayım dedim. Efe güzel bir poz yakalamış:)))

Bu da kemerli hali  Efe sıkılınca kendim çektim artık.
Nasıl olmuş beğendinizmi?

Floral Jean

Dün akşam günlerdir yoğun ev temizliğine canım eşim mola verdirdi ve biraz gezdik. Büyük bir avm'de hem Efe'yi eğlendirmek hem de bizim için değişiklik olması için tercih ettik. Efe'ye yemek yedirdik. Eşim ve bende evde hafif bir keyif sofrası açacağımızdan karnımızı doyurmadık. Zaten ben yiyecek birşey bulamıyorum. Salata menüleri fiyat olarak bana abartı geliyor. O paralara ben 1 haftalık pazar alışverişimi yaparım. Atıştırmalık tercihim eti form ürünleri oluyor.
Dün akşam şok olacağım bir şey oldu. Zayıfladığımdan beri hiçbir mağazadan ne birşey denedim nede aldım. Eşime LCW'ye uğrayalım bir bakayım dedim. Şöyle kapıdan girişte baktım bu pantolonun rengi ve modeli çok hoşuma gitti. 38 beden yazan etiketli ürünü aldım. Kabine geldiğimde tam giyecekken pantolonun bel kısmındaki yerde 36 beden yazıyordu. Önce giymeyecektim sonra bir ümit olur belki dedim. Giydim ve sonuç hayatımda ilk defa 36 beden yazan bir pantolon giymiş bulunmaktayım.
Görevli bayana bu etikette 38 yazıyor ama içinde 36 yazıyor dedim "evet yanlış basılmış ama size 36 beden olmuş hemde maşallah boyunuz uzun olunca çok yakışmış" ben nerdeyse mutluluktan havalara uçacağım.
Eşimede gösterdim. "ne mutlu sana diyor":)))

İnanın ben hayatım boyunca sadece 44-46 beden aldım LCW'den o yüzden 36 beden bir ürünü giyebilmek benim için çok şaşırtıcı. Belki kalıplarda oynama vardır bilemiyorum kıyaslamamı eski aldığım kıyafetlere göre yapıyorum. Nasıl sizce? Bedenler konusunda yorumlarınızı bekliyorum kızlar.

Bu fotoğrafıda üzerimi değiştirirken çektim çok kötü olabilir ama benim hoşuma gitti.
Dün giydiklerimide göstermiş olurum dedim.
Bu yıl ispanyol  paça modası tam benlik. Uzun boyumunda avantajı ile çok yakıştırıyorum kendime tabi eşimle gezerken herkesin bakışıda görülmeye değerdi:))))eşimde 2 metre boyunda olunca bende dolgu topukla 1.85 oluyorum.
Böyle işte kızlar şimdi dikiş etkinliği için elbisemi yayına hazırlamam lazım.

Ev dekorasyonunda 2. aşama-Mutfak


Mutfak bir evin olmazsa olmazlarından. Bir önceki dekorasyon yayınımda X madame yorumu ile beni çok güldürdü. "diyet yapınca mutfaktan da mı vazgeçtin "diye. Ben ne kadar yemesemde beylere hergün çeşit çeşit pişiririm. Ocağın üstünde de pişmekte :))) 
Tezgah arası seramiği kaldı onuda hallederiz. Ben sizinle bu mutluluğumu paylaşmak adına yayınladım daha eksikleri var. Cicili bicili süslenecek. 
Bu köşe evin en kullanılmayan köşesiydi. Sadece buzdolabını koyuyordum. Efe'ye oda ihtiyacı için ve mutfağın eski yeri kullanışsız olunca bu telaşlara girdik. 


  
Bu fotoğraf mutfağımın eski hali baya küçüktü. Alan dar olunca sadece 1 kişi çalışabiliyordu. Şimdi rahatlıkla çalışılabilir.
Dolapları en sevdiğim renk olması ve ferah olabilmesi için beyaz ve çok sade yaptırdım. Genelde ana kalemleri sade yapıp aksesuarlarla zenginleştirmeyi seviyorum.
Tezgahım suni mermer kırık beyaz simli. Sadece ocak inox olunca koyu renk kaldı. Neyse yaz döneminde annemlerinde mutfağı yapılacak bunu anneme iade eder bana beyaz aldırırım.
Mutfağı yerine koydurmadan önce bütün su tesistını çektirdim.Mutfakta seramiği pembe ve aksesuarları pembeli, sarılı cıvıl cıvıl yapmak istiyorum.
Bütün herşey yıkandı evde kaç gündür baya yoğun geçti ama bu tablo beni o kadar mutlu ettiki yorgunluğumu unuttum valla.

23 Nisan 2013 Salı

Güzel haftasonu:)))

Çok güzel bir haftasonu gerçirdik. Üniversite yıllarımın en güzel ismi canım arkadaşım geldi. Otogardan almaya giderken heyecandan kalbim duracak gibiydi çünkü yıllardır sadece telefonla görüşüyorduk. Karşılaşma anımızdaki sevincimizi çevremizdekiler tarafından şaşkınlıkla seyredildi. İnanamadık bu buluşmaya kelimeler yetmez anlatmaya.
Evimize geldik ve sabah 6'ya kadar sohbet ettik. 2 saat uyuduk sonra kahvaltı telaşı biraz sohbet derken üniversiteye gidip bölümümüzde geçirdiğimiz günleri tekrar yaşadık resmen...
Bu ptt'de saatlerce annemlerle arkadaşımda ailesi ile konuşurduk.

Bu hüzün dolu geziden sonra meşhur Adana kebabını yedik. Özlemiş kuzucum benim.

Canım kocacığım benim. Ben kilo verdim o da bana uydu ve 9 kilo verdi. Eskiden eşimin yanında enine boyuna duran ben şimdi cücük gibi kaldım:)) Benim boyum 1.75 eşimin boyuna yetişemiyorum bile 2 metre maşallah. Biz fotoları çektik yağmur başladı bir yağıyor görmeyin.
Bölümün önünde yarım saat mahsur kaldık.

Canlarım benim. Efe teyzesini görünce önce bir utanma sonra ahiret soruları kızcağıza baya kaynaştılar:))

Canım kocacağım fotoğraf çekmede pek başarılı değildir. Olsun dedik anılara bir de bulanık bir foto ekleyelim dedik:)))

Yıllar sonra birbirimizi hala bu kadar severken ve sanki hiç uzaklaşmamış gibi yakın olurken ben Allah'tan başka ne isterim.
Allah sevdiğim insanların acısını göstermesin bana.
Bu arada evimin değişimi ile ilgili en önemli işlerden biri mutfak dolapları, sıhhi tesisat işleri bitmiş durumda. Sadece mutfakta eviye üzerindeki duvara pencere açılması ve tezgah arası seramiği kaldı. Bu işlerde önümüzdeki ay yapılacak inşallah.
Dolapları silme işlemi bitti makinede tabaklar yıkanmakta. Evde komple tadilat söz konusu olunca herşeyi elden geçirmek gerekiyordu. 2 gündür çamaşır makinesi durmaksızın çalışmakta. Ve ben her dakika temizlik yapmaktayım. Herşey pırıl pırıl olmalı yoksa kesinlikle rahat edemem. Arkadaşım geldi ben tabi hala duramıyorum "vay bacım kafayı yemişsin sen" dedi tabi ama ardından "sen zaten her zaman ayrıntılara önem verirsin" dedi. Evimle ilgili yorumu "tam sen işte" :))) "her köşe senin eserin cicili bicili" çok beğendi kuzucum. Daha eksikleri olmasına rağmen.
işte kızlar böyle ben işe güce devam edeyim. Bugün bu telaşımın içinde dikiş etkinliğimiz için birde elbise biçtim ve diktim yarın detaylarını bitireceğim. Çokta cici oldu. Yarın görüşürüz.

19 Nisan 2013 Cuma

Ev dekorasyonunda 1.aşama

Evet mutfağın yıllardır varolduğu halinden son kare.
Mutfağım bu şekilde küçüktü ve ayrıca Efe'ye oda lazımdı. Bende fotoda görmüş olduğunuz balyozu aldım elime başladım betonarme tezgahı kırmaya. 5 çuval moloz çıktı. Tasarruf etmek ve kendim yapmak adına baya bir efor sarfettim.


İşte yeni haliyle oğluşumun odası oldu. Kırım yapıp molozu taşıdıktan sonra kötü görüntüyü alçıpan yapıştırarak kapattım. Praktikerde 20 tl'ye aldığım duvar kağıdınıda yapıştırdım. En sonda gece saat 2'de temizlik yaptım saat 5'te hazırdı oğlumun odası. Mevcut dolabı çıkarmadım çünkü Efe'nin fazlasıyla eşyası var ve yeleştirmek herzaman sorun oluyordu. Bebekliğinden kalma şifonyeri ile şimdilik idare eder sonra bir dolap alırım. Bilgisayar masasıda büyük geldi daha küçük ve beyaz bir masa alırım. İşte hepsi bu:))) Çamaşır makinesi şimdilik duracak. Eşim musluk alırsa taşınacak yerine.


Bu arada mutfağımın gövde kısmı ve suni mermer tezgahımda monte edildi kapaklar pazartesi gelecek o yüzden şimdi fotoğraf koymuyorum.
Tuvalet ve banyo bir olunca daha kullanışlı olması için klozetin yerini duş ile değiştirdik. Onu da pazartesi yayınlarım. Yatak odam 6 yaşına kadar aynı odayı paylaşan oğluşun eşyaları çıkınca düzene girdi. Onuda pazartesi yayınlarım:))
Koltuklarımın kılıfı geldi bazı eksikler var onları tamamladıktan sonra yayınlayacağım:)))
Biraz merakta bıraktım sanırım.
Evimizin metrekaresi ve belki eski yapı oluşu sizi hayal kırıklığına uğratmıştır ama kendi çabamla az maliyetle yaptıktan sonra benim için paha biçilemezdir. Eksikler tamamlandıktan sonra kutu gibi bir evimiz olacak. Herşeyin en uygununu kullanmak kiracı olmamızın en büyük nedeni. Kiradan düşülemezse en azından çok para harcamadan yaşanabilir hale getirelim dedik. Efe'nin odasına sadece 70 tl harcadık.
Mutafığı dolap ve tezgah dahil 700  tl'ye yaptırdım.
Sıhhi tesisatın komple yenilenmesi 200 tl,
Koltuk kılıflarım kumaş ve dikim dahil 280 tl. Şimdilik harcamalarımız böyle birkaç düzenlemeden sonra herşey çok güzel olacak inşallah:)))

Bu arada Efe'nin odasındaki küçük pencereye cici bir perde dikeceğim rustik almalıyım tabi.

17 Nisan 2013 Çarşamba

Bu günlerde...

Merhabalar,
Kızlar bir yorgunum ki sormayın. Kafa yorgunluğu beden yorgunluğundan daha çok ağır geliyor insana. Bu cuma üniversite yıllarımın en anlamalı ismi canım arkadaşım,kardeşlikten de öte, aynı evi paylaştığım ve benim kahrımı çeken biricik arkadaşım geliyor. 2004 de okul bitti o zaman bu zamandır bir araya gelemedik.
Mesafelerimiz uzakta olsa sürekli telefonda nette paylaşırız herşeyi. Ben eş çocuk durumundan, o da iş durumundan gelemiyordu. Şeytanın bacağını kırdık. Durum böyle olunca evdeki tadilat işlerini 3 güne sığdırmaya çalışıyorum. Her türlü zorluğun üstesinden gelirim. Bugün balyozu aldım elime kırım yaptım. Zayıflamama rağmen gücüm kuvvetim yerinde maşallah:)) Bu arada 63 kilo oldum. Enteresan gelecek elimdeki 38 bedenler bol gelmeye başladı. Zaten üstümde gördükleriniz forma oldu resmen. Bir eşofman birde bu keten pantolon(düğmesini açmadan giyip çıkarıyorum bacak kısmı dar kesim olmasa buda bitti) giyecek başka pantolonum yok. Dikmeye niyetlendiklerimi evin işi bitsin arkadaşımıda ağırladıktan sonra bitireceğim.
Koltuklarımın kılıfları dikiliyor cumaya teslim, mutfak siparişi verildi cumaya teslim ve bunun yanında benim yaptıklarım. İnanın kafamı kaşıyacak zaman yok ama şuanda mecburiyetten birşey yapamıyorum. Elim kolum bağlı yarını beklemem lazım.
Allah'ım sen yardımcım ol hayırlısı ile cuma gününe bitsin diye dua ediyorum.

Efoş tarafından çekilen fotoğrafların hemen hepsi böyle yarım yamalak. Birkaç tane çekiyor sıkılmazsa bende düzgün olanları ekliyorum. Bu fotoda çok net ışıl ışıl ama yarım çekmiş zibidi. Ümidi kesip makineyi elinden alacakken çekmiş:))
Görüldüğü gibi okul telaşı hergün bir telaş. Efeyi okula bırakana kadar birşey yapamıyorum çünkü ne çenesi ne de eli ayağı duruyor. Dün otobüsü beklerken bir satıcı hergün göre göre teşhisi koymuş "maşallah ne hareketli çocuk bir dakika duramıyor yerinde" diyor bende "sormayın" dedim. Fotodan da bellidir bitkinliğim çoğunluğu Efe'den ve hayat telaşı.
Hergün yoğunluk evde olmama rağmen bitmiyor. Bugün Efeyi okula bırakıp eve yürüdüm( 4.5 km hergün yürüyorum) ordan pazara gidip alışveriş yaptım, eve geldim yemeğimi yaptım, aldım balyozu elime kırım yaptım, çamaşır iş güç derken saat 5 oldu havada yağmurlu olunca dolmuşla gittim.Gün biter bizde telaş bitmez.
Şirin evimi düzene koyduktan sonra öncesi-sonrası fotoğraflarla yayınlarımı sunarım.
Kendinize çok iyi bakın kızlar sevgilerimle...

NOT: Hergün biri sen ne kadar zayıflamışsın cümlesi ile yanıma geliyor.Alıştım artık marketteki adam bile "yenge siz nasıl zayıfladınız ya hastamısınız". Yok diyetteyim (anneme göre ölüm orucu) diyorum. Sporun çok faydası var ve hergün 20 adet mekik çekiyorum mutlaka, pilatese zaman ayıramıyorum. Mekik gerçekten çok faydalı 1 haftadır yapıyorum ve hem yürüyüşün hemde mekik çekmenin faydasını inanın görüyorum. Tavsiye ediyorum. Yemek düzenime hala dikkat ediyorum kontrollü bir şekilde. Hedefime inene kadar durmak yok zaten. Herkes yeter diyor ben biraz daha diyorum.

9 Nisan 2013 Salı

Emek emek dik sonra daralt:(((

İlk katıldığım dikiş etkinliğinde diktiğim elbise hatırlarsanız. Şimdi bu halde 3. resimde eski hali var bir bakın bakalım.

Bu resim bugün çekildi.yanlardan iğneledim fazlalıklara baksanıza.

Yukarıdaki resim 25 ocakta çekildi.


Arkadan iğneledim, daralttım. Baktım böyle bir başka güzel olacak. Eğer becerebilirsem bu formda daraltmayı güzel olacak.

Elbisenin arkasındaki bolluk kuyruk yapılsa yeridir:))

İlk etek deneyimim. İlk yayınlarımda bulabilirsiniz.

Kışlık olanları seneye daraltırım dedim. Kaldırdım.Ruhum hangisine yetecek bilemiyorum. Anneme verdiklerim dışında diktiklerimde dahil 20 parça var sanırım daraltılacak.

Yazlık kumaşlarım

Kış aylarında dikiş dikerken yazlık kumaşları kaldırır hatta unuturuz. Kumaşlarda da yazlık-kışlık ayırmaca yaparız:)) Bugün bende yazlık ve kışlık kumaşlarımı ayırdım. Bu kumaşların hepsi annemden yeni değil yani kaç yıllık kim bilir:))
Genelde hepsi bluz- gömlek olacak kumaşlar ebatlarıda aynı şekilde.
Sağ üst köşedekiler saten kumaşlarım. Güzel modeller uygulayıp hazırlayım düğün falan olur.
Çiçekli kumaşlardan en soldaki şifon şirin bir tunik veya bluz olabilir. Ortadaki viskon. Lacivert üzeri mavili çiçekleri ile tam bir eteklik.
Gri çiçekli annemin göz bebeği. Bakalım verirse kloş bir etek dikmek istiyorum.
Sol üst köşedekiler ince keten-viskon vb. tam bluzluk.

Bu 2 kumaşta çok eski sağdaki çok açık gri. Çok fazla var. Ben önce burda nisan sayısındaki bir elbiseyi deneyeceğim. Beyaz büyük cepleri olan. Sonra pantolon falan. Lacivert kumaşıda çok fazla olmadığı için belki bir şort olabilir.

Bu güzelim siyah güpür dantelde en az 20 senelik annemin ceketinden kalma. Özenle saklıyorum güzel bir değerlendirme için.

Kahverengi-Bej

Aşağıdaki resimler oğluşumdan baktım olmuyor kendimde bir poz çektim.
Hava öğlene kadar aşırı sıcak, akşama doğru yağmur ve serin hava. Trençkotlar uzun bir süre daha dolapta durmalı:)))
Çizmelerimide son bir kez giymiş oldum.
Yine kahverengi diyeceksiniz ama ben bu rengi seviyorum ve kendimi daha zarif hissediyorum.
Bu aralar kilolu olduğum hissindeyim. Kendimi motive edecek giyisileri tercih ediyorum. Bu şekilde bile kendimi yarım dünya gibi hissediyorum. Bende takıntı oldu belkide ama 60 kilo olduğumu görmeden içim rahat etmeyecek. 5 kilo daha ha gayret:(((((


8 Nisan 2013 Pazartesi

Puantiyeli-Çiçekli Şifon prenses elbise diktim:))))

Dün diktim bugün giydim çalışması ile karşınızdayım. Oğluşumun okuma bayramında kendi emeğimden giymek istedim ve bir gayretle diktim. Şifon elbisemi bluzmu derken en iyisi prenses edasıyla giyebileceğim bir elbisem oldu. Desenleride koruyabilmek adına. Burda dergisi kasım sayısındaki 122 nolu modelin belden yukarısını çalıştım. Etek kısmınıda büzerek yerleştirdim. Kolları dirsek kol olmaya ancak yetti. Ben aslında uzun olmasını istiyordum.
Elbisem emeğim hariç 1,5 tl'ye mal oldu. Bu kombinim oğluşum için özel oldu.
Ayrıca elbisenin içine jarseden iç elbise(kombinezon) diktim.




Kuzum benim çok yoruldu ama güzel bir gün oldu. Süslemeler, gösteriler ve üzerine birde yemek ziyafeti olunca öldüm yorgunluktan:))


Pazar gezmemiz havanın güzel olmasını fırsat bilip tercih hipodrom oldu.