24 Eylül 2013 Salı

20w+1d hamilelik haftası ve dertleşme




Dün aldığım 3'lü test sonuçlarım temiz çıktı çok şükür. 20. hafta içerisinde tetanoz aşısı ve sağlık ocağında bir  takım takip amaçlı testler içinde kan falan verdim. Uzun süre ayakta kaldığım bir gün oldu ve bel ağrısından akşam oturamadım bile.

Kıyafet konusunda yaşadığım sıkıntıya annemin gardırobu şimdilik kurtarıcı oldu. Çeşit çeşit gömleği var. Kendi kıyafetlerimden penye olanlar ile evde idare etsemde dışarı çıkarken ne giyeceğimi şaşırıyorum.

Dün Efe hayatında ilk defa tramboline çıktı. Çok aşırı korkuyor ne zaman götürelim mi desek köşe bucak kaçıyordu. İlk defa kendi istedi. Bende bu ilk anı fotolamak istedim. Efe bu aralar aşırı derecede ilgi manyağı olmuş durumda ve bana ilgisi tavan yapmış durumda. Bacak kadar boyu ile okula bırakırken "kendine dikkat et annecim, bugün ne yapacaksın,nereye gideceksin" vs. Bebeği kıskanırmı bilmiyorum ama beni kimseyle paylaşamıyor babasından bile.

Bu arada benim hayaller yine suya gömüldü. İş konusunda bir anlaşamazlık sonucu iş yeri açmaktan vazgeçtik ve şuanda tadilatı devam eden görümcemin evi yüzünden baya yıpranmış ve morali bozuk durumdayım. Çok aşırı derecede evhamlı ve sert yapısı yüzünden (ki bende hamilelikten dolayı aşırı hassas bir dönemdeyim) artık kendisine tahammül edemedim. UZak kalmaya çalışıyorum elimden geldiğince yoksa zararı bana olacak. Şu mesleği ne zor şartlarda yaptım anlatamam ama artık bıktım.Kızımda doğduktan sonra daha evcil olabileceğim, çocuklarımla zamanı ayarlayabileceğim bir iş seçmeyi düşünüyorum. Başka planlarım var bakalım.

Bu aralar baya dolu doluyum dokunsalar ağlayacak durumdayım. Bu kadar hassas olmam normal mi bilmiyorum ama zor yani...

Bazen düşünüyorum ben ufacık şeylerle bile çok mutlu olan bir insanım ama neden herzaman bir aksilik oluyor. Tam tersini yapıp daha çok şey mi istemek lazım bilemedim. diyorum ya karmakarışık duygular içindeyim. Eşim sağolsun en büyük destekçim. İşten yorgun bir şekilde geliyor birde benim melenkolik hamile sendromu halim adamcağız ne yapacağını şaşırdı. Birtanem o benim. 

Sabah sabah dertleştim sanki karşımda birileri varmışcasına. Bazen böyle oluyor işte.Sevgiyle kalın.

20 Eylül 2013 Cuma

19w+5d bebişim ve ben



Hamileliğin en zor günlerini geride bıraktım ama sıcak yakamızı bırakmazken nasıl mutlu olalım bilemiyorum. Bu hamileliğimde daha salaşım nedense. Kızım beni çok etkiledi. Kalan 4 ayın bir an önce bitmesini ve fıstığımı kucağıma almayı istiyorum.
Kilo almada duraklama dönemindeyim. Bayramdan beri aynı kilodayım 82. Eski kıyafetlerimin hiçbirisini giyemiyorum. Bu elbise de  bol kesim olmasa kesinlikle giyemezdim.

10 Eylül 2013 Salı

Prensesimiz olacakmış inşallah:))) 18w +1d

Allah herkese hayırlısını nasip etsin, bu hafta gittiğim doktor kontrolümde %80- %90 kızımız olacağını ama en iyi sonuç için önümüzdeki ayı beklememiz gerektiğini söyledi doktorumuz. Beni bir heyecan aldı ama yinede Allah hakkımızda hayırlı olan eli ayağı düzgün, sağlıklı bir bebiş versin bize çok şükür. Bu kontrolde 3'lü test için kan falan verdik. İçimde bir kaygı 13 gün sonra sonucu alana kadar beni yiyip bitirecek. Elimden geldiği kadar dikkat etsemde yinede kaygılanıyor insan. Oğlumda daha acemi ve bilinçli değilmişimki sanki ilk defa anne olacak kadar heyecanlı ama daha bilinçliyim.

Günlük yorgunluk hissi devam etsede iş güç uğraşıyorum. Örnek teşgil eden projem kırımları bitmiş ve alt yapı ile uygulamaya hız kazanmıştır. Yarından itibaren resimleri paylaşacağım.


5 Eylül 2013 Perşembe

Sonbahar Geldi:))))

Meşhur Adana sıcağı bugün itibariyle yurdu terk etmiş gibi. İnşallah yalancı bahar olmaz:) Dün artık sabrımın son noktasındayken yağmur fırtına çat kapı geldi. Mutluluktan havalara uçacağım. Ben sıcağa dayanamayanlardanım. Tahammül sınırlarımı dün saçlarımı kestirme noktasına gelmiştiki serinledi binlerce şükür.

Sabah sabah bu serin hava ile uyanmak ne kadar özlediğimiz birşeymiş yaaa. Hamileliğin verdiği rehavette var. Şükür 18 haftamız bitti sayılır. Tabiki ben hep bu hafta durumlarını karıştırıyorum. Yarın bir aksilik olmazsa doktora gidip bebişimi görmeyi istiyorum bakalım napıyor bıcırık. Cinsiyetinide öğrenemedik daha onuda öğreniriz kısmetse. Ufak ufak kıpırdamaları hisseder oldum. Şuanda yediğim bir lokma böreğin etkisimi var bilmiyorum ama kıpırdamalar var.

Bu günlerde hareketlilik hakim bizde. Eşimin ablası Nesrin abla ile güzel kararlar aldık ve onun için araştırma içerisindeyiz. Kısmet olursa beraber birofis açacağız. İç mimari üzerine. Bu konu ile ilgili mobilyacımla beraber aynı zamanda showroom niyetine kullanacağımız ofise mutfak ve banyo dolapları için malzeme seçiyoruz. Piyasa araştırmaları ve mevcutta yaptığım ev tadilatıda devam etmekte. Emin adımlarla acele etmeden ticarete atılacağız.

Kısmet olursa önümüzdeki ay evimizi taşıyacağız. Aynı apartmanda başka bir daireye. Doğumdan önce bunları hep düzene koymalıyım. Evimi hazır değiştirmişken bazı yenilikleride kendi el emeğimle yapmayı planlıyorum.

Anlayacağınız plan program çok hayırlısı neyse o olsun bakalım.

Bu yayınımda geçen haftasonu gitmiş olduğumuz bir akraba düğününde eşimle hatıra fotoğrafını eklemek istedim. Düğüne giderken giyecek birşey bulamadım. Çözümü kilolarımıda kapatacak siyah elbisede buldum:))