29 Ağustos 2013 Perşembe

Kilo Almadan Öncesi ve Sonrası:))))




2 resim arasındaki fark nasıl peki? Nisan ayında dikiş etkinliği için diktiğim elbisem ile fotoğrafım. Arşivde fotoğraflarıma bakınca ne emek ile zayıflamıştım. Hedefime ulaşmıştım. Şimdiki Halimde üstteki fotoğraf yeni diktiğim pantolonla. Kilo vermeyi  aslında istemiş olduğumuz bebek için hazırlık aşamasıydı. Daha önce bilenler vardır. 92 kiloydum. o kiloyla hamile kalsaydım şimdi daha beter olurdum. Efe'de 8 ay boyunca sadece 9 kilo almıştım ama şimdi iştahım yerinde ve 20 kilo aldım. 80 kiloyu aşmışımdır hatta. Resimlerde nasılda fark ediliyor. Ben diyet döneminde şunu çok iyi anladım isteyince başaramayacağımız şey yokmuş ki ben yemek yemeyi çok seven biriyim.  Şimdiki kilo alımını kafama takmıyorum. Biliyorumki iradem kuvvetli ve veririm. Kendime inandıktan sonra gerisi bitmiştir. Bazıları veremezsin zor olur diyor bende birazda inat var 2014 temmuzda yine incecik olacağım diyorum inanmıyorlar.

Nesfsini kontrol etmekten geçiyor. Hamilelikle beraber sigarayıda bıraktım. Tiksinmedim ama taşıdığım cana ve kendime yazık dedim bıraktım. Bu da bir irade ve ben kafama kodladığım herşeyi kontrol edebiliyorum. Yeterki  birşeyi yapmak isteyeyim.

Hamileliğimin en ağır aşerme dönemini geride bıraktım. Aşırı yemek yemiyor sadece 2 saate bir atıştırıyorum. Şimdi kontrol altına alsam yine kilomu düşürebilirim ama kendimi yormuyorum. Bebişe yarasın yeterki.  Tek eksiğim biraz tembelleşmem ve spor yapmamam. Havanın çok sıcak olması ve birazda nazlanmam:)) efor harcamama engel oluyor. Şimdilik dikiş ile zaman geçirmeyi tercih ediyorum.

Tatilin son günleri ve bizde Efe'nin eğitimine ağırlık verdik. Günlük 1'er saat ders ile ısınma turları yapıyoruz. İlk tatil dönemlerinde sıkmadan sadece yazı yazma ve kitap okuma ile geçirirken şimdi test çözme, 2. sınıf derslerine hazırlık yapıyoruz. 2. sınıf dersleride müfredatta 1. sınıf ile aynı görünüyor ama üzerine eklemeler yaparak genel kültür ağırlıklı çalıştırıyoruz. Bu yıl ingilizce eğitimide başlıyor. Sıkmadan bu konuda da çalışmalara başlayacağız.

Zor günler bizi bekliyor ama şu var evimde olmanın tadı bambaşka. Yıllarca emek verip evde oturmak mantıksız olsada eğer doğru yeri bulamıyorsak bence en mantıklısı evimize yoğunlaşmak. Allah cümlesine hayırlısını nasip etsin. Bebişimi kucağıma alacağım günü heyecanla bekliyorum:))))

6 yorum:

fundaModa dedi ki...

OHH OHH! Maaşallah. kaçıncı haftadasın canım? ben 15 haftada 6 kilo alınca soluğu diyetisyende aldım:) vücudum kaldırmadı bi kere o kiloyu. şimdi almıyorum artık. dediğin gibi insan isteyince olmayacak bişey yok...

arch.fikriye dedi ki...

Fundacim bu hafta 17 bitti.ben cok hizli aldim.aynen bende cok hastalandim kaldirmadi kiloyu ama alisti simdi.kendimi hantal hissediyorum tabii.bende de durdu bu hafta.az yiyorum 2 saate bir atistiriyorum.

ANTİGONE dedi ki...

sende bu azim olduktan sonra kilo vermek nedir ki? bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle canım...

arch.fikriye dedi ki...

antigone sağol canım inşallah. heyecanlıyım sanki hiç anne olmamışım:)) aynen alıştım al ver kilo :)) senin çıtı pıtı haline bende imreniyorum. kibar kibar:)))

designbyeda dedi ki...

hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olsun inşallah..onca kiloyu verip çıtı pıtı olan insanın, tekrar kilo veremeyeceğini düşünenlere hayret ettim doğrusu :))

arch.fikriye dedi ki...

Aynen edacim:)