24 Ağustos 2013 Cumartesi

Yeni Dikiş Makinem ve Kumaşlarım






Merhaba,

Sanırım benimde blolovine geçmem lazım. Çünkü, metin yazma esnasında sıkıntı yaşıyorum. Neyse bakarım bir ara.

İşten ayrılmaya karar vermemin ardından hemen kendime bu şirin makineyi aldım ve tarihi eser bir makine ile uğraşmaktansa yenisi ile kendimi ödüllendirmek istedim. Hamileliğin zor günlerinide geride bıraktım. 4. ayımız bitmiş durumda. Adana sıcak bir memleket ne giysem sanki üzerime yapışıyor. Zaten hızlı bir kilo alımı yaşıyorum. 36 bedenden şuanda 40 bedeni aşmış durumdayım. İştahım yerinde ve ne görsem yemek istiyorum. Sonuna doğru 100 kilo olacağım herhalde ama ne yapayım durduramıyorum kendimi:)))

Eşimin 15 günlük tatilini bayram ve deniz,kum,güneş ile değerlendirmiş olduk. Bir önceki yayınımda da görüldüğü gibi çok güzel bir yerde 1 hafta tatil yaptık. Hiç bitmeseydi keşke:(((

Eşim, ben ve oğlum resmen özgürlüğün ve bir arada olmanın tadını çıkardık. Efe çalışmamı kesinlikle istemiyor. Çalışmasamda işlerim var tabi pazartesi günü bağımsız olarak bir daireyi dekore etmeye başlayacağım. Aşama aşama fotoları paylaşırım.

Uzun süre blog paylaşımı yapmayınca farkında olmadan aslında ne çok şey varmış dedim kendi kendime.  Konuyu dağıtmayayım.

Kumaşçılarda aldık tatil dönüşü bir günü. Eşimle çarşı pazar gezmesi ve benim 2 saatlik kumaşçılarda kendimden geçişim görülmeye değerdi. Havalar çok sıcak olunca daha uzun süre dayanamadım. Kumaş seçimini bu defa İlk resim;

* leopar desenli penye uzun etek için
* Zigzag desenli jarse kumaşı elbise dikmek için.

2. resim;

*viskon çeşit çeşit kumaşları elbise ve pantolon için tercih ettim.

3. resim;

* Kumaşlar pamuklu ve incecik tam yaz ayları için gömlek olamay adaylar kendileri. Kelebek desenli kumaşı son anda fark ettim ama tekrar aynı kumaşçıdan bunun gibi birbirinden güzel kumaşları almak için tekrar gideceğim.

Gömleklik kumaş harici hepsi çok büyük minimum 2.5 metrelik parçalardan oluşmakta ve eksik dikiş malzemeleri yanısıra kalın lastik, süslemeler ile toplam 50 tl harcamış oldum. İnanın hiçbirşey. Bayram için bir gömlek aldım sadece 45 tl bir parça içim acımıştı resmen.  50 tl ye 10 parça kıyafet çıkarırım.

4 yorum:

ANTİGONE dedi ki...

benim bir önceki makinam. çok memnundum kendisinden.sonra 1-2 ek özellik için şimdiki makinamı aldım. bunu da anneme hediye ettim. uzun süre değiştirmeye ihtiyaç duymayacağın, sorunsuz bir makina. güle güle kullan canım :))

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

arch.fikriye dedi ki...

Antigone;

sağol canım bende bir heyecanla dikmeye başladım. daha iyisi ileride inş.

Selda hn;

Tabiki ziyaret ederim. sevgilerimle.

Modavesaire dedi ki...

oyy en sevdiğim alışveriş: kumaş alışverişi:)))