8 Mart 2013 Cuma

Diktiklerim ve bu günlerde:))))

Merhaba,
Kaç gündür bitmek bilmeyen koşuşturmalarımın yanında dikişe devam kesinlikle. Bugün Burda dergisi mart sayısındaki 110 nolu modelle diktiğim elbisemi size sunuyorum. Kolları kısaydı ben fakir kollu yaptım kumaşa daha uyumlu oldu, yakası modelde bana göre açık olduğu için kayık yaka şeklinde kalıp ayarladım. Geri kısımları modele uyuldu. İlginçtir ki üst beden 40 tam olarak iyi alt bedense 38 arkadaşlarımında ortak kararı ile bol olan eteği yanlardan daraltmak. Bundan sonra buna dikkat edip iki iş yapmamalı. Kumaşım ilk kumaş alımında yayınladığım kumaşlardan. Çok güzel bir çalışma oldu. Hiç zorlamadı.
Kemerli ile kullanımıda güzel. Bir daha ki yayında kahverengi çizmelerimle kombinleyerek sunarım


Bu şekilde kombinledim bugün. Hava çok soğuk olduğu içi maksi çizmelerimle tamamladım. Aslında topuklu, kahverengi maksi çizmem ile kombinlesem daha güzel olurdu ama Efe ile zor oluyor yürüyüş o nedenle. 

Bu şirin bebişi ziyarete gittik arkadaşlarla, sevgili arkadaşımız sevim'in bebişi.

Melis bebek için diktiğim minicik elbise. Bir bebek tulumu vardı elimde kalıbı çıkardım elbise formunda biçtim.Ön ve arka parçadan koltuk altından 2 cm aşağıda birer tane daha biçtim pervaz olması için ve önce yüzü yüzünde pervaz ve parçaları diktim çevirdikten sonra yine yüzü yüzünde ön ve arka parçayı birleştirdim. ve süsleme, çıtçıt takma bu kadar:)) çok pratik ve binbir çeşit model oluşturulabilir. Kumaşı süperdi eski bir kumaştı ama çok kaliteliydi yumuşacık tam bir bebiş kıyafeti adayıydı. Beyaz üzerine pembe çalıştım. Zaten melek oldukları için bunuda giyince süper olur bıcırık.

Melis bebeğin lavanta keseleri çok cici ya... Kız çocuk heyecanı bambaşkadır eminin:)))


Bu arada yüryüşlerim sırasında çektiğim 2 adet süper kareler. Adana'ya yaz gelmiş durumda bütün ağaçlar çiçek açmış durumda. İnsanın içini kıpır kıpır ediyor ilkbahar bu güzel yerlerde yürüyüş yapmak insanın içini açıyor:)))


Sevgili arkadaşım Özlem ikizlerini 15 tatilde sünnet ettirmişti mevlütede gidemedim. Sağolsun unutmamış sünnet şekerlerini hediye etti. Sağolsun canım arkadaşım. Darısı diploma kutlamalarına olsun:)))

Evet bu da yayınımın son karesi günün anlam ve  önemini belirten eşimin şirket tarafından düşünülmüş armağanı. Emekçi bayanlara destek maksatlı yapılan çalışmaları böyle anlamlı bir günde bize ulaştırdıkları güzel hediye bir reçel, kim bilir hangi yörede hangi zorluklarla hazırlanmıştır. Ellerine sağlık ve bu konuda hassas olan kuruluşada teşekkürler:)))
Dünya emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun Sevgili Arkadaşlarım....







10 yorum:

X madame dedi ki...

çok güzel olmuş canım güle güle giy...
mart sayısını çok beğenmiştim ama halen alamadım bak şimdi gene dereşti almak için sabırsızlanıyorum :)

Unknown dedi ki...

ellerine saglık elbise harika olmuş .sanki dahada zayıflamışsın çok fit görünüyorsun:)havalar bi ısınsın yürüyüşe başlayacagım bende inşallah:)bebişin ciciside çok güzelgörünüyor:)

arch.fikriye dedi ki...

x madame; sağol canım.bende 1 martta aldım.bu model benim tarzım bir iki daha dikerim:)))

arch.fikriye dedi ki...

Zerrin tekin;çok teşekkür ederim Zerrincim.evet yürüyüş ve sporunda faydası oldu. şu anda 69 kiloyum.hedefim 65.daha yavaş versemde sıkılaşmanın faydası zayıflamış gibi oluyorsun.dün arkadaşımda şok oldu doğumdan beri görüşememişdik.inanamadı.yakında sağlıklı yaşam koçluğu yapacağım bu gidişle.nasıl verdin kiloları kitabı yazacağım:)))okadar talep var yani.bencede sporu elden bırakma.

keskin makas dedi ki...

süper bir iş çııkmış ortaya sizede çok yakışmış iyi günlerde kullanın yaa bende diyetteyim doğum kilolarımı atmakla uğraşıyorum ikinci doğum kilosunu atmak daha zormuş siz neler yapıyorsunuz zayıflamak için

eda dedi ki...

ellerinze saglik çok guzel olmus gercekten, bebis çok tatli bu arada :)

arch.fikriye dedi ki...

teşekkürler Edacığım.çok tatlı evet darısı başımıza diyorum:)))

arch.fikriye dedi ki...

keskin makas;kusura bakma telden yayınladım ama cevap yazamadım.beğendinize sevindim.teşekkür ederim.kilolar şu boğazı kesmeden mümkün değil gitmiyor.un,tuz,şeker harici herşeyi kararında yedim.tabii pilav makarna gibi şeylerde yasak.sebze yemeği,baklagiller,meyve,kuru meyve(özellikle kuru incir),fındık ve ceviz vs. bu şekilde beslenerek ve sporuda ekleyerek verdim kiloları.nefsine hakim olmak tek zorluğu bu:)))

ikitanemvebiz dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş
nasip olursa birazdan yayınlacağım resimleri katılmanıza çok sevindim.

arch.fikriye dedi ki...

İkitanem ve biz;teşekkür ederim.beğenilmesi hoşuna gidiyor insanın gerçekten:))bakalım elbisemi sizin gibi beğenirlermi acaba:)))