28 Mart 2013 Perşembe

Koltuklarımın kumaşı ve değerlendirme

Nihayet koltuklarım için kumaşımı dün almış bulunmaktayım. Katologlarda beğendiğim desenleri birebir görme şansını meşhur kumaşçıların olduğu Abidinpaşa'daki toptancılarda buldum ama hiç umduğum gibi çıkmadı. Girmediğimiz dükkan kalmadı ama istediğim sadece pembe ve pudra desenli kumaşı bulamadım. İçerisinde mutlaka ya kırmızı yada mor çiçekler var hiç içime sinmedi.Desenlerde çok büyük olunca daha çıtır çiçeklerin olduğu (resimde kırmızı gibi görünen çiçekler aslında koyu pembe ve açık pembe) en soldaki kumaşı sadece tekli koltuklarıma ve perdeme uygulayacağım. Ortadaki kumaş 3'lü koltuklarım için. Ben tam beyaz alacaktım ama annem kullanımı zor olur alma dedi ve beni ikna edince bende kırık beyaz aldım. Aklım beyazlarda hala:(((( En sağdaki pembe kumaşda kırlanetler için. Düz renk ile ana dekoru oluşturup farklı soft renklerle perde ve kırlentleri değişik kullanarak avantaja dönderirim düşüncesindeyim. değişikliği severim:)))Benim koltukların şuanki rengi olan bordo zeminde görünmekte nefret ediyorum resmen.Eve artık ne alırsam beyaz-pembe.Başka bir renk giremeyecek. Ben onların zor temizlenmesine razıyım zaten deli gibi temizlikle uğraşmışken en azından içime sinsin ışıl ışıl olsun.


Evi pembe-beyaz yapınca bordoları ortadan kaldırmak en akıllıcası dedim ve aldım fon perdelerimi bu yıl trendine uygun kendime kıyafetler dikmeye başladım. Kumaş deri görünümlü tok bir kumaş. Şuanda pantolon dikiyorum. Gri deri pantolonumun kalıbından. Sırada bu kumaştan kloş etek, blazer ceket, peplumlu kalem etek ve yine pantolon üzerine giyebileceğim peplumlu ceket dikeceğim. Kumaşım bol isteyen olursa dikerim arkadaşlar:))))
Dün kendime o telaşta çok cici bir kumaş aldım ama fotoğrafını çekmeyi unutmuşum artık dikilmiş haliyle sunarım. Yazlık kare yaka , dirsek kol ve belden büzgülü kalça hizasında bir bluz dikeceğim fırsat bulursam:)))

Zemindeki halı mevcut halım ama bunlarıda vereceğim. Adana'da yazın halılar kaldırılır çok sıcak çünkü, bunları yıkatıp vereceğim yerine seneye kışın pudra tonlarında halıflex kaplatacağım inşallah.
Mutfağım falanda yapılsa ya ben nasıl sabırsızlanıyorum bitseydi bir an önce yemeden içmeden kesildim. Kafama taktımmı yapacağım yoksa tövbe içim rahatlamaz.
Bu arada şu anda 67 kiloyum belirlediğim hedefe 2 kilo kaldı ama ben çıtayı yükselttim ve 60 olarak hedefimi değiştirdim. Ben şu evi adam edene kadar 60 kilo olurum bu gidişle:)))
Annemin yarın günü var şimdi ev temizliği ve mamalar hazırlamaya gidiyorum.
See you...



4 yorum:

Unknown dedi ki...

sabırsızlıkla sonucu bekliyorum:))kolay gelsin

fundaModa dedi ki...

ayy allah kolaylık versin canım... ev işleri zorr. daha yeni bitirdim ben, sana kolay gelsin...

arch.fikriye dedi ki...

Zerrincim;sorma hevesimi kursağımda bıraktılar. sinirden attım kumaşı kenara bekliyor.

arch.fikriye dedi ki...

Fundacım;meslek olarak alışkın olunca bana zor gelmiyor bizim sıkıntı para mevzusu.1000 tl'ye bütün evi yenileyeceğim ama sıkıntı diz boyu.paranın gözü kör olsun.