1 Nisan 2013 Pazartesi

Dikiyorum ama bitiremiyorum:)))))

Başlıktan da bellidir başlıyorum ama bitiremiyorum. Çok sıkıntılı ve zor bir dönemdeyim herşey beni üzüyor, kırılganlık, mutsuzluk vs.... Nedeni var aslında da bana kalsın. Durum bu olunca neye başlasam bir pürüz çıksa kenara atılıyor ve sinirden buruşturulup  atılmaktan kırış kırış.
Gelelim cekete. Bu ceketi sanırım burda şubat sayısından çalışmıştım. Üşengeç ben dergiye bakmıyorum ama bitireyim detaylı sunacağım. Kazayağı desenli kumaşım az olunca ben önde 2. bir kup yapmak zorunda kaldım. Ceketi bitirdim nerdeyse deneyim dedim fermuarınıda dikmiştim şimdi tekrar sökmekteyim çünkü çok bol oldu 15 gün önce yine güzel duruyordu. Bende yandan fermuar çalışayım dedim şimdi söküp baştan dikeceğim. Fermuarı gümüş ve siyah olarak kullandım. Fakir kol bitse çok güzel olacak offf ya.

Fon perdemin kumaşından çalıştığım bu yıl moda olan bordo pantolonum. Dün fermuarı bitirip kemeri yerleştireyim dedim çıldırmamak elde değildi 50 defa ip kopardı sinirden attım kenara ruhum yeterse bitircem. Bir heveslede dikip giyeyim dedim.

Zayıflamak hem iyi hem kötü oldu eğer dikmesem giyecek pantolonum kalmadı. 2 adet kot ve 1 keten pantolonum kaldı. Bu siyah kumaşta yukarıdaki cekette kullandığım siyah kumaştan. Bu neden bitmedi fermuarı diktim deneme yaparken bozuldu. Hay Allah'ım bu ne aksilik dedim sinirden attım kenara.

Pantolon furyasındaki son kaza zede bu. Kumaşı tam yazlık tiril tiril vizon renkte. Bir paçasını sunuyorum çünkü diğer parçayı tersine dikmişim. Yani anlayacağınız 2 paçam bir araya gelmedi. Çok canım sıkıldı. Bu sinirle birşey dikmeye kalkışsan olacağı bu desenize. Sökmedim duruyor kenarda sinirim yatışsın söküp dikeceğim çünkü rengi ve modeli tam benlik olacak.

Geçen cuma perdelik kumaşlarımı almaya gittiğimde aldığım kumaşım. Bir anlık görüp aldım. Başka birşeye bakamadım. Kumaş incecik poplin. Desene aşık oldum. Renkleri süper. 2,5 mt'yi 5 tl'ye aldım. Çift en. Dün akşamdan beri hangi modeli uygulasam diye düşünüyorum. Bu sinirlede kafam çalışmıyor resmen. Neyse hava biraz daha ısınsın bakalım.
Bu arada kilo vermede durumlar devam yeme düzeni aynı, fakat sinirden tüm gün yemediğim veya akşam (mesela dün akşam 2 tabak mercimek yemeği ve 1 elma ,1 portakal yedim )  abarttığım oluyor. Sonra bütün gece pişman oluyorum. Bırakma kendini diyorum bol bol. Şuanda 65 kilo oldum. toplamda 26 kilo vermiş durumdayım. Güzel bir kombinle karşınıza çıkarım şimdilik giyinmeye ruhum yok.
Can sıkıcı oldum bugün kusura bakmayın. Bu yüzden post yayınlamıyordum ama duramadım belki mutlu olurum dedim. Arkadaşlarım beni motive eder dedim. Sevgiler.

9 yorum:

Yelek dedi ki...

Ayy çok sevimlisiniz yaa. Her şey ters gidiyorsa ogün dikmeyiverin gitsin. Herşeye bir çözüm bulunur bu hayatta cancağızınız sağolsun. Malum bahar biraz insanda stres, sinir yapıyor. Boşverin. Çiçekli kumaşınız çok güzelmiş görünce hemen gözümde maksi etekler uçuştu kloş yada 6 parça üzerine içindeki bir renkten atlet badi, eee inceciksiniz beline kemer, babet yada sandalet allahım deymeyin keyfimee. Eminim o ters gidelerin hepsi sırayla düzelecek ve sizde onları kombinleyip bize göstereceksiniz. Hadi bekliyoruz, çooookca kolaylar gelsin...

keskin makas dedi ki...

bende zayıflama içerisindeyim çok zor ceket çok güzel olmuş elinize sağlık bitmişinide merakla bekliyorum sorun her ne ise takma kafana allah kolaylık versin.ben kendime pantolon çok dikmiyorun ağ kısımları çok güzel olmuyor birde buradanın pantolon kalıplarını sevmiyorum

arch.fikriye dedi ki...

Fundacım;bu güzel yorumun ile inan neşem yerine geldi.senin yorumundan sonra okudum da sinir halimle aslında komik olabiliyormuşum.elinden şekeri alınmış çocuk gibiyim resmen:))fazlaca kırılgan olmam beni yıpratıyor düzelir umarım. ben kumaşımla bluz dikmeyi planlıyordum. etek aklıma gelmemişti. Kumaş çok ince olurmu acaba.

arch.fikriye dedi ki...

Keskin makas;bence çok güzel fiziğin var ve incecik belin.ceketi bitirmek istiyorum evet hava çabuk ısınır Adana'da. elimi çabuk tutmalıyım.ya fermuarlarını bitirebilsem pantolonlar çok güzel durdu. fermuarı bir kenara bırakayım siyah 1 ay oldu dikeli şimdi bol bile.ne diksem 10 gün sonra bol.desteğin için çooook teşekkür ederim.valla yüzüm güldü yaaa.

Unknown dedi ki...

allah hep yüzünü güldürsün:))gülümsemek yakışıyor:))gerisi hep bahane:))sevgiler...

arch.fikriye dedi ki...

Zerrincim güzel yüreğine teşekkür ediyorum. sizlerden geln bu samimi paylaşımlar insana neşe veriyor.iyiki varsınız

X madame dedi ki...

zaman zaman oluyor böyle duygusal ruh durumları...
olayı bilmiyorum ama kendini üzmeye değmez hayat kısa...
herşey unutuluyor zamanla, yada acısı diniyor ama üzüntüyle bedenimize yaptığımız kötülük kolay kolay geçmyor.
benimde moralim bozukken yaptığım şeyler hep elimde sürünür bitmek bilmez, canımın istememesinden kaynaklarıyor galiba..
boşver sende zorlama demekki o an seni mutlu edecek şey o değil boşveeeer eminim bitince çok güzel olacaklar sevgiyle kal...

arch.fikriye dedi ki...

x madame:haklısın aslında canım.bugün daha iyiyim ve işler yoluna girdi.çok duygusal ve ince fkirli olunca hal böyle oluyor.çok büyütmek yanlış çözüme ulaştırmak en iyisi.dert evin tadilatıydı.eşime kırıldım.bugün herşeyi yoluna koyduk daha mutluyum.desteğin için sağol canım benim.bunlarda biter inşallah makinenin başına bir geçsem:)))

Yelek dedi ki...

Fikriye hanımcığım tülbent kumaşından bile etek dikiyorlar bence süper olur.