19 Nisan 2013 Cuma

Ev dekorasyonunda 1.aşama

Evet mutfağın yıllardır varolduğu halinden son kare.
Mutfağım bu şekilde küçüktü ve ayrıca Efe'ye oda lazımdı. Bende fotoda görmüş olduğunuz balyozu aldım elime başladım betonarme tezgahı kırmaya. 5 çuval moloz çıktı. Tasarruf etmek ve kendim yapmak adına baya bir efor sarfettim.


İşte yeni haliyle oğluşumun odası oldu. Kırım yapıp molozu taşıdıktan sonra kötü görüntüyü alçıpan yapıştırarak kapattım. Praktikerde 20 tl'ye aldığım duvar kağıdınıda yapıştırdım. En sonda gece saat 2'de temizlik yaptım saat 5'te hazırdı oğlumun odası. Mevcut dolabı çıkarmadım çünkü Efe'nin fazlasıyla eşyası var ve yeleştirmek herzaman sorun oluyordu. Bebekliğinden kalma şifonyeri ile şimdilik idare eder sonra bir dolap alırım. Bilgisayar masasıda büyük geldi daha küçük ve beyaz bir masa alırım. İşte hepsi bu:))) Çamaşır makinesi şimdilik duracak. Eşim musluk alırsa taşınacak yerine.


Bu arada mutfağımın gövde kısmı ve suni mermer tezgahımda monte edildi kapaklar pazartesi gelecek o yüzden şimdi fotoğraf koymuyorum.
Tuvalet ve banyo bir olunca daha kullanışlı olması için klozetin yerini duş ile değiştirdik. Onu da pazartesi yayınlarım. Yatak odam 6 yaşına kadar aynı odayı paylaşan oğluşun eşyaları çıkınca düzene girdi. Onuda pazartesi yayınlarım:))
Koltuklarımın kılıfı geldi bazı eksikler var onları tamamladıktan sonra yayınlayacağım:)))
Biraz merakta bıraktım sanırım.
Evimizin metrekaresi ve belki eski yapı oluşu sizi hayal kırıklığına uğratmıştır ama kendi çabamla az maliyetle yaptıktan sonra benim için paha biçilemezdir. Eksikler tamamlandıktan sonra kutu gibi bir evimiz olacak. Herşeyin en uygununu kullanmak kiracı olmamızın en büyük nedeni. Kiradan düşülemezse en azından çok para harcamadan yaşanabilir hale getirelim dedik. Efe'nin odasına sadece 70 tl harcadık.
Mutafığı dolap ve tezgah dahil 700  tl'ye yaptırdım.
Sıhhi tesisatın komple yenilenmesi 200 tl,
Koltuk kılıflarım kumaş ve dikim dahil 280 tl. Şimdilik harcamalarımız böyle birkaç düzenlemeden sonra herşey çok güzel olacak inşallah:)))

Bu arada Efe'nin odasındaki küçük pencereye cici bir perde dikeceğim rustik almalıyım tabi.

4 yorum:

fundaModa dedi ki...

ee mutfak ne olacak canım?? başka bir odayı mı yapacaksın??

X madame dedi ki...

o tezgahı kırıcam diye sen bir beden daha küçülmüşsündür şimdi :))
ellerine sağlık eziyetli bir işe girişmişsin diğer aşamalar içinde kolay gelsin...
beyaza bayılırım dolaplar ve yatak çok uyumlu olmuş yatak örtüsünede bayıldım.
ama anlamadığım bişey var. sen şimdi mutfağı oğluna oda yaptın mutfak neresi olacak :) kilo alıcam diye mutfağı hayatınızdan çıkardınmı yoksa :))
şaka bi yana 2mutfakmı vardı yoksa başka bir yeri mutfak yapma planınmı var? baya büyük bir işe kalkışmışsın gibi geldi canım sana kolay gelsin...

arch.fikriye dedi ki...

Fundacım: mutfak yerini değiştirdim ev eski bir yapı stüdyo tipi. Efe büyüdü artık ayrı odası olsun istedim.kirası uygun ve güneş evin içinde ne yapalım dedik mutfağı girişte boş olan bir köşeye yerleştirelim en azından 2+1 olsun dedik:))) mutfak yapıldı kapakları pazartesi gelecek gelince yayınlayacağım.

arch.fikriye dedi ki...

X madame: ay yorumunu okuyunca yorgunluğumu unuttum epey güldüm. ben yemesemde beylere her çeşit yemek pişiriyorum. ev 45 m2 o yüzden 2. bir mutfak malesef yok sadece boş olan bir köşeye yerleştirdim. ay valla alemsin hala gülüyorum yazarken bile.iyiki varsın yaaa:)))