24 Nisan 2013 Çarşamba

Ev dekorasyonunda 2. aşama-Mutfak


Mutfak bir evin olmazsa olmazlarından. Bir önceki dekorasyon yayınımda X madame yorumu ile beni çok güldürdü. "diyet yapınca mutfaktan da mı vazgeçtin "diye. Ben ne kadar yemesemde beylere hergün çeşit çeşit pişiririm. Ocağın üstünde de pişmekte :))) 
Tezgah arası seramiği kaldı onuda hallederiz. Ben sizinle bu mutluluğumu paylaşmak adına yayınladım daha eksikleri var. Cicili bicili süslenecek. 
Bu köşe evin en kullanılmayan köşesiydi. Sadece buzdolabını koyuyordum. Efe'ye oda ihtiyacı için ve mutfağın eski yeri kullanışsız olunca bu telaşlara girdik. 


  
Bu fotoğraf mutfağımın eski hali baya küçüktü. Alan dar olunca sadece 1 kişi çalışabiliyordu. Şimdi rahatlıkla çalışılabilir.
Dolapları en sevdiğim renk olması ve ferah olabilmesi için beyaz ve çok sade yaptırdım. Genelde ana kalemleri sade yapıp aksesuarlarla zenginleştirmeyi seviyorum.
Tezgahım suni mermer kırık beyaz simli. Sadece ocak inox olunca koyu renk kaldı. Neyse yaz döneminde annemlerinde mutfağı yapılacak bunu anneme iade eder bana beyaz aldırırım.
Mutfağı yerine koydurmadan önce bütün su tesistını çektirdim.Mutfakta seramiği pembe ve aksesuarları pembeli, sarılı cıvıl cıvıl yapmak istiyorum.
Bütün herşey yıkandı evde kaç gündür baya yoğun geçti ama bu tablo beni o kadar mutlu ettiki yorgunluğumu unuttum valla.

8 yorum:

bahcerama.com dedi ki...

Çok güzel ve ferah bir mutfak olmuş.Yorgunluğa değmiş.Beyaza bende bayılırım.Keyifli yemekler pişirin.

Meraklı dedi ki...

mutfağın gerçekten güzel olmuş .benim fikrim artık zayıflama .maşallah manken gibi fizin olmuş daha ne olsun canımmmm :) formülünü bizimlede paylaş yahu:))

Unknown dedi ki...

maşallah sana inan içten söylüyorum bundan önce iki makinayı aynı anda kullanamıyordum dedin ya film koptu bende......maşallah ne şanslı eşin var valla umarım bunun farkındadır değilse hatırlat olurmu:))sevgiler...çok güzel olmuş ferah güzel anılarınız olsun....

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Efeye oda lazım oldu, tuttunuz mutfağı oda yaptınız. Buraya kadar tamam. Benim anlamadığım, yeni mutfağa yeri nerden buldunuz? Madem böyle bir alan vardı, neden onca emeğe girdiniz, tesisattı mesisattı uğraşıncaya kadar orayı Efeye tahsis etseydiniz ya:)) Benim usta adı duyunca artık içim kalkıyor da, ondan bu sözlerim şekerim, yoksa ister banyoyu salon yaparsın, ister yatak odasını balkona çevirirsin bize laf düşmez:) Fena mı işte biza de eskisi-yenisi yazıları çıkıyor, evire çevire bakıyoruz. Güle güle kullanın evinizin yeni halini. Sevgilerimle.

arch.fikriye dedi ki...

Bahçe dekorasyon:sağol canım beğendiğin için.

Meraklı:teşekkür ederim.neden olmasın paylaşırım tabi bir önceki yayınlarımda hep bahsettim ama yine yazarım artık:)))

arch.fikriye dedi ki...

Zerrincim inan bir paylaşımdı.zor durumdan yakındığım yok Allah gördüğümüzden geri koymasın. valla eşimde farkındadır ama şımarmayım diye söylemiyor.çok şükür halimize.

arch.fikriye dedi ki...

nurten hanım 45 metrekare evde düzen oturtmaya çalışınca haliyle en mantıklısını yapmaya çalışıyorum. yeni mutfağımın yeri evin giriş kapısının sağ tarafında çocuğu kapının girişine yatırmak olmazdı.bizde ihtiyaç olursa ki kırımları bile kendim yaptım gereksiz para harcanmaz lüksüm yoktur.allah gördüğümüzden geri koymasın. yinede sağolun. Evin genel fotoğraflarını çeker yayınlarım.

fundaModa dedi ki...

canım ne kadar güzel olmuş, mutluluğunu hissedebiliyorum. güle güle kullan e mi??:))