30 Nisan 2013 Salı

İki yüzüde giyilebilen elbise diktim:)))))

Dün gece yine kıyafet sorunuma nokta koymak için bir hamle ile biçtiğim elbisemi etek ucunu bükme aşamasındayken dayanamadım ve giyip size sunmak istedim. Ütüsüzde gerçekten kusura bakmayın ama ben çok beğendim paylaşmak istedim.
Elbise burda dergisi nisan sayısı 109 nolu model. Ben bu modele bayıldım hem dikim kolaylığı hemde modeli açısından harika 2 saatte dikildi toplamda.
Elbisemi ince olan 2 kumaşımdan birbirlerine astar görevi görmeleri açısından tercih ettim hem 2 taraflı kullanabilirim hemde astar derdinden kurtulurum dedim.
2 kumaşıda kalıba göre biçtim ( önce tabi yakası çok kapalı olduğu için ön yüzün yakasını biraz oydum) , sonra 2 kumaşında ön parçasını penslerini kapatıp yüzüyüzünde teğelledim ve omuz dikişi hariç kol ve yakayı diktim, sonra 2 kumaşında arka parçalarını yüzüyüzünde teğelledim ve yine omuz dikişi hariç kol ve yakayı diktim.
Çevirirken potluk olmasın diye dairesel hatlara ufak makaslar attım ortalama 4 santim ara ile çıtlatma dediğimiz işlemi yaptım.
Sonra arka ve ön parçaları yine yüzü yüzünde kendi kumaşlarından normalde bir elbisenin yan dikişleri nasılsa öyle. Boydan boya diktim.
Etek uçlarını büktüm tabii fotoğraf çekiminden sonra.

Bu yüzü daha ağır ve sade olmakla beraber aksesuarla zenginleştirebileceğim bir model oldu.
Bolerosuz olmazdı tabii en azından tatilde bolerosuz giyebileceğim bir elbise oldu 3 amaçlı yani:)))

Şimdilik elimde olan kemer ve bolero ile kombinledim ama beyaz, içindeki çiçeklerin renginde mor lila renklerinde kemer ve bolerolar ile kombinleyebilirim.
Bu modelde kemer daha zarif gösteriyor kanısına vardım. Yoksa arkada potluk yapıyor pens atmak lazım kemersiz kullanmak için.

Kemer örgü tarzında çıtçıtlı ama rengi uydu şimdilik idare eder. Yaka kısmındaki çiçekler aslında kemerindi ama ben çıkarıp yakaya iğneledim daha cici oldu sanki:)))

Kafada soru işareti olurmu düşüncesi ile bu şekilde çekeyim dedim. Omuz dikişlerini kapatmadım hem giyerken kolay olsun hemde uğraştırmasın diye çıtçıt koymayı düşünüyorum. Aklıma gelen bu ama fikire açığım:)))
Bugün oğlumun okulunda kermes var. Bu eğlenceli etkinlik için bir gayret diktim omuz çıtçıtlarınıda halledeyim giyip gideceğim.
Bol fotolu yeni bir yayınla karşınızda olurum.
Dolapta giyecek bir parçam kalmayınca bir gecede elbise diker oldum:))) ne komiğim değilmi?
Nasıl beğendinizmi kızlar?
Dikiş dikmenin gözünü seveyim. Bu elbise bana sadece 2 liraya mal oldu. Takılar, kemerlerde teyzoşun ganimetlerinden, ayakkabılarıda 2 yıl önce almıştım. Bugünki etkinlikten sonra ne kadar uygun bir toparlama ile trende ayak uydurduğumu gösteririm.
See you...

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok iyi bir fikir,iki taraflı olması.Ellerine sağlık.

Miray dedi ki...

Çokkkkk güzel olmuş, ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

biz kadınlar istersek şeytana bile pabucunu ters giydiririz :D Ellerine sağlık çok iyi fikir gerçekten bayıldım :)

Esma Ünlü dedi ki...

güzel fikir
güzel elbise
ellerine sağlık canım :)

arch.fikriye dedi ki...

Pınarcım Karadenizlilikte yok ama gece yatağa kafamı koydummu tilkiler dolaşmaya başlar şunu şöyle yapmalı böyle yapmalı diye.buda öyle oldu teşekkür ederim:)))

arch.fikriye dedi ki...

Miraycım çok teşekkür ederim

Mervecim valla aynı dediğin gibi yeterki birşeye kafa yor neler çıkıyor neler bana mesleğiminde faydası oluyor her konuda:)) çok sağol

Esmacım: çok çok teşekkür ediyorum.emeklerimin beğenilmesi mutlu ediyor.

bahcerama.com dedi ki...

Çok şık olmuŞ.İki yönlü kullanılması ise harika bir fikir.Güle güle giyin.

Unknown dedi ki...

resimler küçük çıkıyo yanlız

X madame dedi ki...

çift taraflı elbise fikri ne kadarda güzelmiş bir taşla 2 kuş :D hem dolaptada yer kaplamaz tatile giderkende valizi doldurmaz tuttum bu fikri :D
çok güzel olmuş ellerine sağlık çiçekli tarafo daha tatlı tabi açmış seni