22 Ocak 2013 Salı

35-40 yıl önceki moda



Uzun zamandır çektiğim bu fotoğrafları eklemek istiyordum. Bu elbiseler annemin teyzesine ait ortalama 35-40 yıllık. Annem teyzemizin bunları giydiği dönemlerde incecik olduğunu(elbiseler 40 beden bu arada) ve çok şık giyindiğini söylüyor. Teyzem bunları hep saklamış daha neler var. Benimde bu tarz kıyafetleri sevdiğimi bildiği için parça parça getirir bana. Ben bu kıyafetlere bayılıyorum. Umarım bunların içine girecek kadar zayıflarım.

Bu pudra renkli elbise hem renkleri hemde çiçekli deseni ile vintage modasına hitap ediyor. Omuz büzgüsü ve yaka detayı çok şık. Kumaşıda çok farklı.
Bu elbiseyide annemlerin düğününde giymiş. Etek kısmı 4 parçadan oluşan kloş, üst kısmı yine diğer elbise gibi göğüs kısmından pensli. Kumaşın şifon ve saten kendinden desenli çok şık bir elbise.
Bu elbiseninde başta kumaşı olmak üzere modeline ve rengine hayranım. Fotoğrafta tam olarak belli olmasa da açık fıstık yeşili. Kolları dirsek üstünden manşetli, etek pileli.Düğmeleri bile çok şık şeffaf sarı renkte,kare.


Elimde bulunan son parçada bu dantel etek. Astarı pudra renkli, çok şık bir dantel etek, kloş kesim. Evet gördüğünüz gibi 35-40 yıl önce moda ne ise şuanda da vitrinlerde onu görmekteyiz. Demekki kıyafetlerimize sahip çıkmalıymışız neyin moda olacağı hiç belli olmuyor. Ben bunları şimdilik 40 beden olana kadar saklayacağım ama beğenen olursa satışada çıkartabilirim. Hepsi pırıl pırıl, yıllara rağmen deforme olmamış, benim tarafımdan da yıkanarak bavulda beklemekte. Ütülemeden kaldırıyorum sararmasın diye.
Bu arada kaç gündür yayın hazırlayacak pek tadım yoktu. Efe boğaz enfeksiyonu yüzünden ateşleniyor(şükür bugün daha iyi) , bende  de bir bitkinlik, yorgunluk, bir isteksizlik bugün biraz dikiş makinesinin başına oturdum cık dikilmiyor bu hal ile. Havada çok basık insanın ruhu daralıyor. Neyse bu kadar sitem yeter. 
see you... 

8 yorum:

ANTİGONE dedi ki...

bence bunlar için zayıflamaya değer Fikriye!

ANTİGONE dedi ki...

bu arada nacizane bi önerim olacak. yorumlar için kelime doğrulamayı kaldırsan da tüm yorumlara denetleme koysan yorum bırakmak daha kolay olacak. böyle çok zor oluyor!

arch.fikriye dedi ki...

kesinlikle Antigone. Almaya kalksam dünya kadar para ki kumaşları bu kalitede değildir. zayıflamaya devam 42 bedenim az kaldı ha gayret diyorum kendime. siz kaç bedensiz bu arada herşey yakışıyor maşallah.

arch.fikriye dedi ki...

nasıl yapılıyor.yardımcı olabilirsen sevinirim

designbyeda dedi ki...

içim gitti.çok güzeller.gerçekten zayıflamaya değer..

bir de kelime doğrulamayı,
kumanda panelinizdeki ayarlar kısmından, yayınlar ve yorumlar yazan yere tıklıyorsunuz. kelime doğrulamayı göster kısmından ''hayır''ı seçiyorsunuz.yorum denetlemeyi ''her zaman'' derseniz, yorumlar kontrolünüz dışında yayınlanmaz.sevgiler :)

arch.fikriye dedi ki...

çok teşekkür ederim Edacım sayende ne nasıl oluyor öğrendim.kendi başıma çözemediğim şeyler oluyor işte:)

terzi mankeni dedi ki...

Çok harika, anneminde vardı böyle kıyafetleri hatta nişanında giydiği elbise bile duruyordu ama taşınırken yok oldular :/

arch.fikriye dedi ki...

terzi mankeni;bende didik didik saklarım.zamanı gelirde giyilir diye.30 yıllık hırkalar pantolonlar var bende.hepsi çok güzel model olarak.