11 Ocak 2013 Cuma

Yarım dikişler ama Neden


Bluzumu ve dar eteği toplamda 1 saatlik bir emekle diktim. Bluz Burda 2012-12 nolu derginin 119a nolu kalıbı ile dikildi.Değişiklikler yaparak binbir çeşit model çıkar bu kalıpla ben çok sevdim bu kalıbı. Bluzun yarım işi yakasına koyacağım lacivert dantel. Malesef şimdi alamıyorum bekliyor. Etek 1987 burda dergisinden klasik bir kalem etek kalıbı ile çıkarıldı. Bu kalıpta tam benlik,siyah eteğim ve pazen kumaştan diktiğim kalem eteğimle aynı kalıpta. Etekte astar alınmasını bekliyor. Dursun koyduk adlarını. Tam yazlık uçuş kumaş bluzla, ince yazlık etekpensleri ile kadınsı bir vurgu yaratıyor.
Bu eteğimde trençkotun kalan kumaşı ile diktim. Pratik kesim kalça ölçüsünün 20 'şer santim fazlası hesap edilerek kestim,belini büzdüm ve bel ölçüm kadar(düğme,ilik ve dikiş payı +) kumaşı beline yerleştirdim. artan ufak kumaştan birde fiyonk. Pazartesiye üzerimde görürsünüz. Gömlek babanne dolabından en az 40 senelik var ama bu senenin trendi. Hanım hanımcık bir kombin oldu.
Evet bu da benim ömrümü tüketen buklet ceket. Asimetrik kesim belden kloş lacivert ek ve dıştan çalışılmış fermuarı ve alabilirsem fermuar yanlarına yerleştirecek danteli ile çok hoş bir ceket olacak.
Üst kalıbı Burda 2012-11 tarihli dergiden 122 nolu kalıbın üst kısmını kullandım. Lacivert dar etek ile güzel bir kombin oldu. Ceketi kot ve kumaş hertür pantolonla bahar havalarında tek olarak giyebilirim.

Nasıl olmuş:)
Bitmiş halleri ile dikim çalışmalarımın resimlerini ilerleyen günlerde eklerim.
see you...

4 yorum:

dikisdersi dedi ki...

o yarımişler benide dikişten sogutuyor,geri dönüp dikmeye kalktıgımda ne yapmıştım neden yapmıştım deyip düşünmektense atıyorum kumaşımı :(her seferinde aksesuarları almadan kesmeyecegim desemde dayanamıyorum yeni kumaş aşkına kesiyorum ,iyi geri dönüp dikebiliyorsan tebrik ediyorum ,güle güle giy ,hepsi hoş olmuş ...

arch.fikriye dedi ki...

valla bende dikip hemen meydana çıkmasından yana oluyorum ama maddi imkanlar beklememe neden oluyor.iyi dileklerin için sağol.hoşgeldin bloğuma.çok mutlu ettiniz beni:)

ANTİGONE dedi ki...

ilk kombindeki bluza bayıldım, ben de bakacağım o modele. ceket de çok şık görünüyor. bitene kadar sabır diliyorum!

arch.fikriye dedi ki...

sağol antigone.bende sizleri merakla takip ediyorum.Danteli alırsam bluzuda ceketide bitireceğim.Kısmet:)