3 Şubat 2013 Pazar

Biraz alışveriş ve Dantel elbise Diktim Ne ile Ama....




Bugün kısmetim açıkmış alışveriş yaptım. Şubat ayı burda dergimi aldım. Çok hoş modeller var, biraz modifiye harika şeyler çıkar. Bugün uzun zamandan sonra (yaklaşık 2 yıl) kendime çizme aldım. Pek modayı takip etmem alışveriş yaparken ihtiyacım olanı alırım 2. olmaz genelde. Bu çizmeyide kaç yıldır istiyordum ama alamamıştım. Baktım ihtiyacım tavan yapmış Koton'da da indirim şöyle bir bakayım dedim ve çizmeyi görürgörmez aldım. maksi çizmelere bayılırım. Boyum uzun olunca yakıştırıyorum kendime. Kahverengi ideal olur dedim topuğuda kullanışlı (çocuklu kadına bu bile fazla).
İnşallah bir an önce bir kombin yapıp yayınlarım.

Evet sonunda kumaşta hediye geldi. Annemi ziyarete bana gelen halacığım eli boş gelmemiş sandığından çıkardığı kumaşları getirmiş bana. Çok mutlu oldum. Aklımda bir çok model var en kısa zamanda dikmek istiyorum fakat bedende sabitlenme olsa iyi olur. 40 beden çalışacağım. Bakalım nasıl olacak.



Bu dantel annemin ömürlük masa örtüsü. Ben kendimi bildim bileli var. Geçende hangi modacınındı bilemiyorum ama masa örtüsü danteliyle hazırladığı bir kreasyonu vardı (bulursam eklerim).
Bende aldım annemin masa örtüsünü bir bluzumdan kalıp çıkardım hafif çan kestim. Tabi ben bunu yarım saatte evde beyler yokken aceleyle diktim dikim aşamasını çekme özürlü olarak bitmiş halini ekleyebiliyorum kusura bakmayın. Merak etmeyin ben bir masa örtüsü daha bulup yaparım ozaman nasıl yaptığımı fotoğraflarım.
Kumaşın kenarlarını etek ve kol ucuna getirince dikimi acayip basit oldu. Yan ve kol birleştirmede dikiş var. Şimdi bunun altına pudra veya başka tonda bir iç elbise yapmalı. Farklı ucuz kumaşlardan yapmayı düşünüyorum. Her renkte farklı kombinler yapmak için astar yerine iç elbise yapacağım.
Azıcık gelinlik gibi ama moda oldu eskiler bende uymak istedim:) Elbisenin boyu dizde, kemerle kullanacağım etek kısmı büzgülü kabarık dursun diye. Extra birşey eklemeyede gerek kalmıyor. Kumaşı biçerken dikkat edilmesi gereken merkezdeki deseni ön ve arkaya eşit bir şekilde denk getirmek. Kollarda da aynı şekilde. Bu kumaşın yanlarından baya parça kaldı onlarlada bluz yapmayı planlıyorum daha gündelik.
Önümüzde sevgililer günü var bakalım selvi boylumla dışarı çıkarsak giymeyi planlıyorum. O güne özel danteller olsun. Koton'da bu elbise ile kombinleyeceğim pudra rengi rugan ayakkabı gördüm kısmet olursa alırım inşallah 19,90 tl çok uygundu.





5 yorum:

X madame dedi ki...

dantel kıyafetler bu sene çok moda. şubat sayısındada bolca var galiba :)
masa örtüsünden yapmak çok yaratıcı olmuş bende annemin örtülerini gözden mi geçirsem naapsam :))
ellerinize sağlık...

Huzur Moda dedi ki...

taba rengi incecik bir kemer ve cizme ile oohh yemede yaninda yat..super

arch.fikriye dedi ki...

Cok sagolun.begeniniz beni mutlu ediyor.simdi halamlardan almaya calisacagim varsa.

arch.fikriye dedi ki...

Aynen yeni cizmem ile ayni renk ince kemerimle.bakalim nasil olacak.

bahcerama.com dedi ki...

Merhabalar
Senin için bir MİMİM var.
http://bahcedekor.blogspot.com/2013/02/liebster-blog-odulum-ve-mim-sorularim.html