8 Şubat 2013 Cuma

Dıy projesi-kot etek

Kot 5-6 yıllık var ama bilirsiniz eskimiyorlar. Bu kot etekte daralacaklar içindeydi.Eşimin gelmesine 1 saat kala aldım elime dedim en iyisi bundan kendime dar etek yapayım. Dar eteği ve kalem eteği (birbirne yakın olmasının yanında kalem etek aşağı doğru diz çapımızın genişliği kadar olmalı) giymeyi çok seviyorum. Yazında olsa kışında olsa değerlendirilebilir.
Diğer yandan 40 bedende ilk çalışmamı yaptım. Hazırlarda sorun olmadı ama ilk 40 beden çalışmasında acaba nasıl olacak diye biçtim, teğele sabrım yok diktim.Ve giydim.  O da ne bol geldi inanın şoklardayım. 40 beden bana bol geldi. Şuanda üzerimde yayınlayamacağım zamanım yok ama yarın giyerim.Biraz daha daraltacağım.
Bu kidişle modellerde kendi kalıbımı çıkaracağım. Çıkardığım kalıbın üzerinde oynayıp siyah-kırmızı 2 renkli bir etek dikeceğim yarına bakalım nasıl olacak. Penslerini kapatıp, yanlarını diktim. Allahtan kemer ve fermuarı dikmeden provaladım. Yarım saatte dikilebilecek çok pratik bir parça dar etekler hemde çok kullanışlı.


4 yorum:

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Etek dikisini bozmamak gayet akillica olmus, boylece orijinali bozulmamis. Iyi yapmissiniz eski model, bayagi bir eski modelmis zaten, yenisi harika gorunuyor

arch.fikriye dedi ki...

evet Mevlüde hanımcığım model eskidi ve dolap bekleyeceğine kestim çokta kullanışlı bir model oldu.kalan parçaylada aklıma güzel bir fikir geldi malzemeyi alayım dikip yayınlarım.çok teşekkür ederim ziyaretinizle onurlandırdınız.sevgiler

X madame dedi ki...

aaaa olmuyo ama böyle ayıp değil mi sürekli bi beden daha küçülmüşüm bi beden daha küçülmüşüm veren var veremeyen var çatlıcam orta yerimden :))))))
eskiden yeni bişey yapmak yeni bişey yapmaktan daha güzel değil mi? insan kendini daha yaratıcı hissediyor...

arch.fikriye dedi ki...

valla inan nispet yapmak değil sadece çok mutlu oluyorum.önceki halimde giydiğim pantolonlarla fotoğraf yayınlarım hak verirsiniz.daralması gereken bir ton malzeme var yeni kumaş alana kadar elimdekileri değerlendirmem lazım.boşuna dolap kalabalığı olmasın:)))