7 Şubat 2013 Perşembe

Hayatım hakkında 11 gerçek

Sevgili arkadaşım bahçe dekor'un 11 gerçek ile ilgili yazısını kendimce yayınlamak istiyorum. İnsanları birgünde tanıyamayız ama kendimizden birşeyler bulduğumuz noktada o kişiye bir sempati duyarız. Gelelim gerçeklere acıdır ama böyle işte;
* Efe'ye hamile olduğumu öğrendiğimde heyecanımı paylaşacak kimsenin olmaması beni çok üzmüştü. O gün bugündür heyecanlarımı samimi karşılayacak kimsenin olmadığına inanmış durumdayım.
* Çok değer verdiğim insanlar tarafından sırtımdan vurulmak beni olgunlaştırdı. Şimdi gerçekte arkadaşlık ve akrabalık ilişkisine asla inanmıyorum. Bu yüzden kimseye gidip gelmem. Evimde eşim ve çocuğumla olmayı seviyorum. Bir çiçekle bahar geçmez derler ama dikeni batan güle de tahammülüm yok artık.
* Hayattaki tek kötü alışkanlığım sigara içmek her akşam bırakıyorum ama sabah olunca gözüm ilk paketi arıyor. Bırakmayı çok istiyorum daha kafamda kodlayamamışım malesef:)))
* Çikolatasız yaşayamayan ben 3.5 aydır ağzıma koymadım kendime bu konuda hayranım. Biraz inat biraz irade diyelim.
* Değişikliği çok severim her ay küçücük evimde bir yerleri değiştirmesem huzursuz olurum. Yaptığım temizliktende birşey anlamam. Dün yine yatak odamda yatağın yerini değiştirdim. Eşimde değişikliği pek sevmez. Değişiklikten rahatsız olanlardan ama ne yapayım huy bu.
* Efe'nin beni rahat bırakmaması bazen çıldırtıyor. 6 yaşında ama tuvalete gitsem peşimden gelir. Biriciğim olsada bazen yalnız kalmayı istiyorum. Yalnızlığı çok seviyorum. Sessizliği severim.
* Yemek yapmaktan hoşlanmıyorum ama eşim hergün taze yemek istediği için bizde birgünlüktür yemek. Bu beni çok yoruyor.
* Dağınıklıktan nefret ederim. Evimin beyleride hiç önemsemezler. Hergün ev temizliyorum ben annem "kafayı yemişsin sen diyor".
* Şuanda işsizim ama şikayetçide değilim. 12 yıldır çok emek verdim karşılığını hiç ummadığım şekilde gördüm.
* En kötü huyum canımı sıkan birşey olsun yapma isteğim, şevkim kaçar. Sağolson eşim ve annemin bir lafıda dikiş hevesimi birçok şey gibi aldı götürdü benden. Dikişten vazgeçmek istemiyorum tek hobim inatla yapacağım.
* Belkide kötü bir huy kendime ait olan hiçbirşeyi kimseyle paylaşamam. Tahammülüm yok birazda kıskancımdır. Bana ait olan benimdir.


Yazdıkça yazası geliyor insanın ama yeter dedim. Dediğim gibi gerçekler bazen acıdır ama herşeyin bir nedeni varsa acıda tatlı gelir insana. Herkesin kendisinden birşey bulabileceği kanaatindeyim ve "evet aynen "diyişleride duyar gibiyim.Sevgiyle ve mutlu kalın ne olursa olsun.

6 yorum:

designbyeda dedi ki...

çok beğendim yazınızı..hamilelik mutluluğunu paylaşacak kimseniz olmamasına çok üzüldüm..dilerim sigara bırakma arzunuz bir gün gerçek olur.sevgiler :)

arch.fikriye dedi ki...

evet edacım ilk bebeğimde hiçte güzel anılarım olmadı belki ondandır hala alışamadım aslında anneliğe.sigara başımın belası bırakacağım inşallah:)

bahcerama.com dedi ki...

yazdıkça yazası geliyor insanın.11 gerçek yetmiyor sanki:)samimiyetin ve mim projesine cevap verdiğin için teşekkürler.yemek konusunda bende aynı şekildeyim.her gün taze yemek yapmak çok zor .en zoru da ne yapacağım diye düşünmek :)

arch.fikriye dedi ki...

sağol canım arkadaşım.senin sayende.beni düşünmüş olman çok mutlu etti.diyorum ya acı ama gerçekler:))3.5 aydır diyetteyim.baya sıkı.ben yemesemde 2 herifim var :))onlara hergün yapmak zorundayım.aynen bazen annemden ve görümcemden kopya çekiyorum.ne yazptınız diye:)))

AsOrTiK dedi ki...

mutlaka sizin paylaştıklarınızı dinleyecek veya sizinle mutlu olacak birileri vardır. etrafınızı bir kez daha gözden geçirin derim:))
ben kiloları nasıl verdiğini okumak üzere eski yazılarına doğru giderken bu yazını gördüm ve kaldım burda. yorumdan sonra devam ederim. bu kadar kararlıysan her konuda sigara konusundada aynı kararlılığı gösterebilirsin:)
ama hala yazacak maddeler varsa sen yaz okur, seni de tanımış oluruz bir çırpıda.
sevgiyle kal, mutlu kal, hoşçakal:)

arch.fikriye dedi ki...

Çok teşekkür ederim asortik.Hem bloğuma hoşgeldiniz hemde güzel yorumunuz beni anlayan yapıda birilerinin olması ayrıca mutlu etti.hayat aslında paylaştıkça güzel ama kendi kabuğumuza çekilmek zorunda bırakılıyoruz çünkü kırılıyoruz.ben burada zevkle paylaşıyorum.sanki karşılıklı diyalog gibi:)))evet azimle sağlıklı yaşama adım atıp devam ettiriyorum faydasınıda gördüm tavsiye ederim:))