16 Şubat 2013 Cumartesi

Kumaş aldım çok mutluyum:)))

Sonunda Allah'a bin şükür bende kumaş alabildim. Tabii bunları ancak alabildim. Kilo ile parça kumaşlar. Neler var neler ama ama... Daha sonraya gözüme kestirdiğim neler var neler. Kumaşları alırken mevsimi düşündüm. Adana'da havalar hemen ısınıyor şimdi bile gömlekle çık. Bende mevsimlik tarzında aldım.
Yukarıdaki 2 kumaş viskon. Yaz için ideal burda. Sağdaki puantiyeli ile bluz,soldaki ile kumaş büyük ya elbise yada anneme ve bana bluz yaparım.

Bunlarada bayıldım. En sağdaki deri görünümlü çift yüzüde kullanılabilen bir kumaş. Ben her iki yüzünüde kullanacağım dar kesim pantolon yapacağım.Ortadaki kumaş kazayağı,bir eteklik (çok severim bilirsiniz:))) , en soldaki kumaşım kazayağı 3 renkli retro tarzı elbise yapmak için çok sevdiğim dediğim gibi ilkbahar ve sonbaharda da giyeceğim tarzda bir elbise, kayınvalidem cekette güzel olur dedi bakalım artık:)))

Bunlarda bebek elbiseleri ve bluzlarımda kullanacağım olmazsa olmaz lastikli kurdaleler, organze ve dantel. Etek ucu ve kol ağızlarına çok güzel olur.

Bunlarda tanesi çok ucuza bulunca aldığım fermuarlar. 2 renkliyi Efe'ye ceket yapacağız. Diğerleride iki tane elbise için ve bugün bulduğum bir toptancıdan rengarenk alacağım keten kumaşlar için fermuar renkleri güzelde belli olmamış. 


Buda aradığım ama ancak bu şekilde bulduğum lacivert dantelim. Yaka ve süslemeler için 30-50 cm arasında parça kilo ile bende 3 tl 'lik aldım. Sonra daha değişikleri alırım.
Bu güzel İstanbul temalı polar örtüde annemden Efe'nin yatak örtüsü olacak.
Doğum günü hediyesi anneannesinin.
Ay bugün resmen içimin yağları eridi kızlar 5 kilo verdim nerdeyse:))) Bir güzel kumaşlar var toptancı buldum. Gömleklik kumaşlar 1.5 mt'den başlıyor 5 mt'ye kadar 10 desen balya ile tarttırdım 21 tl, keten  rengarenk kumaşlar balya ile yine aynı renk çeşitliliği ile dünya kadar çıkar 25 tl, kot kumaşlar balya ile kiloları 3 tl, kazayağı desenli irili ufaklı 3 parça ama kocaman kilosu 3.5 tl, yani hepsi 3.5 tl balyayı sen seçiyorsun içinden çeşit çeşit çıkıyor. Kilo ile ay ay bayıldım. Bir toptancıya girdim çuvalı 2 tl ama kaç kilo gelir bilmiyorum. İçlerinde danteller,deriler, şifon, viskon vs vs. Ah o çuvallardan alma şansım olsa çuval çuval götürürüm.
Bir toptancıda kışlık kabanlık kumaşlar 5 tl/mt alacağım kayınvalidem gideriz dedi. Birde koltuklarım için çok güzel vintage kumaş gözüme kestirdim. Koltuk döşemesi ve fon perde için alacağım.

Kızlar ben bugün bayıldım resmen ay para yok akıl orda kaldı.Kısmette bunlar varmış dedim.Yeter şimdilik dikip giyeyim bakalım. Bunları çok sevdim ama benim tarzım.
Grüşmek dileği ile kızlar...

5 yorum:

bahcerama.com dedi ki...

merakla bekliyorum marifetli ellerle bu güzel kumaşlardan yapılacak olan ürünleri.

Huzur Moda dedi ki...

Dantel siyah parcaui iki renkli fermuari bide o toptanciyi istiyorumツ

Shelby dedi ki...

Çok güzel kumaşları çok uygun fiyatlara almışsın. Dikeceklerini merakla bekliyorum:)

www.shelbyfashion.com

Adsız dedi ki...

Dantel kumaş çok zarif :)

arch.fikriye dedi ki...

shelby;aynen ve gitmek için can atıyorum bir ton kumaş kaldı aklımda:))

Huzur moda; aynen.çuval çuval götüresim geldi.

Bahçe dekor;bakalım canım fırsat buldukça:))

Moda kulisi; bende hayran kaldım.parçalar küçük ama tam detaylık.