27 Şubat 2013 Çarşamba

Efoşun doğum günü partisi ve Ben:)))




Nihayet beklenen doğum günü partisi yapıldı. Çok eğlenceli, yorucu, telaşlı, sarı-kırmızı bir doğum günüydü:)))
Dün akşamdan beri yapılan yoğun bir pasta,börek telaşı vardı. Hem okulda hem de evde yapılınca telaş bitmedi resmen.
Saat 13:30 civarı okulda annemin ve benim ellerim dolu dolu sınıfın kapısında bekliyoruz zilin çalmasını. Zil çalmasıyla birlikte çocuklar sınıftan ordu gibi çıkıyorlar tabii normalde onları hiçbirşey durduramazken benim elimde mumları yanan bir pasta görünce bir çığlık "aaaa pastaaa,efe annen pastanı getirmiş yehuuu".
Allah dedim bu kadar çocukla nasıl başa çıkacağım. İnanmazsınız herşey hızlı çekimde çünkü o kadar kıpır kıpırlarki laf anlatmak imkansız. Masayı hızlıca ayarlayıp pastayı söndürme ve alkış derken ben 1 saat 30 adet bıcıra yetişme çabasında servis hazırlıyorum. Rüyada gibiydim her kafadan bir ses.
Pasta yeme esnasında sadece 5 dakika sessizlik oldu. Tekin hoca "keşke hergün şuanki gibi sessiz olsalar "dedi. Yazık adamcağıza yaaa...
Pastalar yenildi, hediyeler verildi ve müzik zamanı... Ben elimde telefon bir yandan çekip bir yandan onlarla gangam style eşliğinde dans ediyoruz.



Pastamız özellikle sarı-kırmızı olmalıymış galatasaraylıyız ya. Formayıda kapıdan girer girmez giydi.
Renk cümbüşünde bir pasta oldu. Daha sade olmasıyla başlanan pasta Efe ve annem sayesinde rengarenk oldu. Çocuk bu ya bayıldılar ve bir dilim bile kalmadı herkese dağıtıldı.
Adana'da maşallah bahar havası vardı ve okadar sıcaktı ki resmen pastanın kreması erimeye başladı evden çıkmadan daha:)))


Bunlarda çiçek kurabiyelerimiz. Çok lezzetli ve görüntüsüde çok cici olan bir kurabiye.
Ana yüreği işte o karmaşada yavrumu nasıl denk getirmişim ama:))))


Efe ile beraber bu kartları hazırladık. Bu güne özel anı olması için. Kartların içinde tarih ve günün anlamı kısacık yazıyor simli kalemle, dışınada minik simli etiketlerden kızlar ve erkekler için farklı olarak hazırladık. Kızlara pembe cicili bicili, erkeklerede mavi ve arabalı etiketler yapıştırdık. Birer kurdale ve nazar boncuğu, en arkasında da sürpriz harfler. Herkese farklı ve renkli tekli harfler iğneledik. Sepetimizle dağıttık. Allah'ım nasıl mutlu oldular. Tekin hocayla beraber yakalarına iğneledik. Çok şirinlerdi ya çocuk sevindirmek çok güzel bir duygu...

Ve karşınızda bu güzel güne hitaben hazırlanmış ben ne kadar yorgunluk yüzümden aksada güzel geçen parti ardından hala neşem yerinde.

 Cici elbisemi yeni aldığım,rengini hesap kitap yapmadan ama arasam bu kadar uyumlusunu bulamayacağım botlarımla kombinledim. Siyah opak çorap elbisenin boyu okul ortamına göre baya kısa olunca tercih edilmiştir. Yinede güzel olmuştur kanısındayım.
Bu arada akşam aile arasında 13 kişilik bir mevcut ile tekrar yapılmış doğum günüden malesef doğru düzgün bir fotoğraf çekemediğim için ekleyemedim ama çok güzel ve dolu dolu geçti. Akşam pastası çikolatalıydı.

2 yorum:

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Daha nice doğum günlerini mutlulukla kutlarsınız dilerim oğlunuzun.

arch.fikriye dedi ki...

teşekkür ederim Nurten hanım. Cümlesinin evladı için aynı dileklerimle:))